El Poble Nou de Benitatxell va celebrar la tradició en la primera Festa del Moscatell

Centenars de veïns i visitants van gaudir de tastos de vins, excursions, tallers i el concert del cantautor valencià Pau Alabajos.

Publicitat

La tradició i un dels productes estrela del Poble Nou de Benitatxell, el raïm moscatell, van prendre els carrers del municipi el passat cap de setmana per a celebrar la primera Festa del Moscatell. L’esdeveniment va ser tot un èxit de participació, cosa que, tal com ja han confirmat el regidor de Cultura, Víctor Bisquert, i la regidora de Festes, Mayte Roldán, assegura la seua continuïtat.

“Estem molt contents amb l’acolliment de la gent. Veïns i veïnes de totes les edats es van bolcar en tots els actes, i fins a gent de la Comunitat i d’altres parts d’Espanya es va acostar fins al nostre poble per a viure l’experiència única de passejar per les vinyes al capvespre, provar el vi pobler i portar-se uns xinglots de raïm a casa”, han assenyalat Bisquert i Roldán.

PublicitatRovira  

BioMoscatell: El fruit d’un projecte il·lusionant a base de raïm moscatell

El tast de vins del divendres a la vesprada en l’Espai Molí va servir per a obrir boca. L’Associació BioMoscatell va presentar als prop de 30 assistents tres propostes de caldos fets amb raïm moscatell pobler: el suc 100% natural i els vins Moraig i Cova dels Arcs. El coordinador del projecte BioMoscatell, José Manuel Bisetto, va oferir una interessant exposició de cadascun dels productes. Sobre el suc de raïm va explicar que han sigut necessaris més de dos anys de proves i estudis per a trobar l’equilibri perfecte de dolçor. Quant als vins, va destacar, a part de les seues propietats i el seu caràcter ecològic, els seus noms, tots dos representatius d’espais naturals del municipi. I és que, com va afirmar, “intentem portar allà on anem un trosset del poble”.

El vi Moraig és un vi blanc a base de raïm moscatell d’Alexandria que casa a la perfecció amb arrossos, peixos i tot tipus de saladures. Cova dels Arcs és un vi espumós sense sulfits. Està fermentat a través del procés conegut com a ‘Orange Wine’ en depòsits d’acer inoxidable situats en coves subterrànies de Requena i amb una temperatura constant de 16 i 18 graus, aspecte que li dona un toc únic.

Els tres productes van ser presentats també en el tast entre vinyes del dissabte a la vesprada. Una quinzena d’assistents, entre ells gent de València o Castella, van partir des del centre urbà per a gaudir d’un passeig entre paisatges abancalats i marges de pedra fins a arribar a un camp de vinyes. Allí, entre verds paisatges i el majestuós Montgó de fons, van provar les delícies dels caldos i van recol·lectar alguns xinglots de raïm que posteriorment es van portar a casa.

Tallers i activitats per a totes les edats

Prèviament, menuts i majors es van divertir amb els nombrosos tallers i activitats programats durant el matí i la vesprada del dissabte. La jornada va començar amb un esmorzar a càrrec dels festers 2020. Després va vindre el taller de xafar raïm, que va donar com a resultat un dolcíssim suc que van poder provar tots els assistents. A les 12:00 hores, va començar el taller de decoració de cabassets per a la pansa, que va ser de les activitats amb més èxit de la Festa del Moscatell, amb més de 100 participants. Finalment, ja a la vesprada, va tindre lloc el taller de maquetes de riuraus.

Un fi de festa a ritme de música en valencià

El colofó a un intens cap de setmana el va posar el cantautor valencià Pau Alabajos, que va delectar al públic amb una magnífica actuació en acústic. Abans, no obstant això, prop de 200 veïns i veïnes van gaudir a la fresca d’un sopar popular amb coques casolanes com a plat principal i xinglots de raïm moscatell per a les postres.

Des de les regidories de Festes i Cultura han agraït a tots els festers i a l’Associació BioMoscatell la seua implicació, així com als veïns i veïnes que han participat dels actes. “Sense tots ells no hauria sigut possible aquest gran èxit que ve a consolidar aquesta festa que promet ser un dels grans esdeveniments de l’any”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela