El PP considera de ridícul l’anunci del PSOE de portar-los a la fiscalia pel contracte de l’assessor dimitit

El Govern Local d'Alacant ha commemorat la Gran Batuda del poble Gitano, ampliat l'horari del servei de platges i arribat un acord amb el sector hoteler perquè no existisca la competència deslleial

116

El Partit Popular d’Alacant considera que l’anunci del PSOE de portar-los enfront de la fiscalia és ridícul i afegeixen que mentre els socialistes apujaven el sou als seus assessors imputats, aquí a la més mínima incompatibilitat ha originat la renúncia al seu lloc laboral. La portaveu del PP a Alacant, Mari Carmen d’Espanya, ha comentat que portar al fiscal el contracte de manteniment de zones verds per a les Escoles Infantils l’adjudicació de les quals no s’ha portat a efecte precisament en detectar-se la incompatibilitat amb un assessor. Per als populars d’Alacant valoren que la iniciativa política dels socialistes els porta per judicialitzar la vida municipal fent perdre temps als tribunals en un assumpte pel qual ja ha dimitit l’assessor Jorge Crespo. Espanya creu que aquest intent per part d’Eva Montesinos de portar a l’equip de Govern Local a la justícia és per ocultar el doble processament de Gabriel Echávarri i el de dos assessors socialistes. Quant al procediment d’adjudicació de la companyia de l’exassessor està inconclús i amb tota seguretat es tancarà el desistiment de l’empresa i, en conseqüència, l’adjudicació formal en un termini de deu dies a l’empresa que va quedar en segon lloc en el concurs. El Partit Popular de la ciutat alacantina manifesten que hi ha dos contractes per un total de 400.000 euros a la Lliga Espanyola d’Educació, una ONG vinculada al PSOE, on la regidora Rosana Arques s’ha convertit en la vicepresidenta, suposant un crebant en les arques municipals.

fiscalia Actualitat Valenciana
Commemoració del poble gitano

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, va participar aquest dissabte 28 de juliol a l’acte de commemoració del poble gitano de la Gran Batuda al castell Santa Bàrbara, dut a terme sota regnat de Fernando VI en la nit del 29 i 30 de juliol de l’any 1749. L’acte que commemora el 269 Aniversari de la Lluita contra l’Antigitanisme va estar organitzat per Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA) en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant. L’alcalde ha destacat la gravetat d’aquella batuda i va condemnar aquests fets perquè no caiguen en l’oblit i no tornen a repetir-se mai. Per la seua banda, el president de la Federació Autonòmica d’Associacions Gitanes de la Comunitat Valenciana (FAGA), Ramón Fernández, ha valorat “el compromís amb la memòria històrica del poble gitano”. Al temps, l’Alcalde va emfatitzar sobre la Declaració Institucional contra l´Antigitanisme, aprovada per la Corporació Municipal el juliol de 2016, que va instituir el 29 de juliol com a Dia Local de la Lluita contra l’Antigitanisme. L’acte institucional ha finalitzat amb la interpretació de “Gelem“, l’Himne del Poble Gitano.

Ampliació dels horaris de platges

El nou contracte s’ha adjudicat per als pròxims dos anys perllongant-se el servicis de platges durant vuit hores diàries, fins al 15 de setembre. El servici que ajuda a les persones discapacitades veuran ampliades les seues hores des de les 10.00 fins a les 18.30 de dilluns a diumenge de forma ininterrompuda. L’import d’aquest nou contracte és de 237.000 euros per aquestes dues temporades. Aquest pressupost inclou tant la prestació del servici com la instal·lació i manteniment de les casetes de condícia, dutxes i vestuaris. A més del monitor extra que veurà incrementat el personal, s’engegarà un servici de zona wifi a les àrees de platja.
Concretament, el servici especial que es presta a les platges del Postiguet, Sant Joan i Urbanova comprén dos tipus d’actuacions: d’una banda, l’assistència a persones amb discapacitat intel·lectual i l’organització d’activitats lúdic pedagògiques i, d’altra banda, es proporciona un servici d’acompanyament i assistència al bany per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

 

Jornada Tècnica d’Habitatges Turístics

Avui s’ha dut a terme una reunió per part del Patronat Municipal de Turisme amb hotelers, apartaments turístics, la UA, promotors immobiliaris i els administradors de finques amb l’objecte de recaptar propostes. Amb les propostes s’impulsarà un esborrany per a la futura ordenança que regule l’ús d’apartaments turístics a la ciutat alacantina. L’entrada en vigor el 9 de juliol de la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana ha provocat la reunió dels implicats. La regidora de Turisme, Mari Carmen d’Espanya, ha destacat la importància “d’escoltar a totes les parts per garantir l’adequada ordenació del sector, equilibrar l’oferta i assegurar la convivència i el manteniment del lloguer tradicional”.
Els tècnics municipals de Turisme i Urbanisme i la Policia Local, en la sessió de treball també participaran en el Patronat Provincial de la Costa Blanca i Turisme de la Generalitat Valenciana. Aquesta jornada, que tindrà un caràcter totalment tècnic, servirà per a posar sobre la taula les inquietuds de tots els sectors implicats i per començar a analitzar la viabilitat de les diferents propostes per plasmar-les al més aviat possible en un primer esborrany de l’ordenança. “Estem decidits a donar una solució definitiva a la regulació d’una oferta que és perfectament compatible a la ciutat d’Alacant, però que lògicament ha d’estar ordenada i subjecta a uns requisits que permeten acabar amb la competència deslleial i garantir una adequada convivència”, ha destacat d’Espanya.