El PP demana a Puig que no subvencione entitats que “criden a la desobediència civil”

El PPCV ha demanat a Ximo Puig que deixe de subvencionar entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Intersindical o Escola Valenciana.

Publicitat

El PPCV ha demanat al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que deixe de subvencionar entitats com Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Intersindical o Escola Valenciana, “col·lectius que es diuen valencians però que defenen clarament altres ideologies i altres objectius i estan cridant a la desobediència civil i a la mobilització en contra d’una sentència del Tribunal Suprem”.

Així ho ha indicat el diputat del PP a Les Corts Jorge Bellver en referència a les concentracions convocades per ACPV, Escola Valenciana i altres entitats la vesprada d’aquest dilluns en protesta per la sentència sobre el procés a les localitats de València, Alacant, Castelló i Gandia, en entendre que en el juí als líders independentistes s’ha mostrat “sobradament” que els presos “no han comès cap delicte”.

PublicitatRovira  

Bellver ha criticat que col·lectius com ACPV, Escola Valenciana o Intersindical, que “en moltes ocasions es descriuen com a col·lectius que el seu objectiu és exclusivament la defensa del valencià una vegada més es descaren i demostren que l’objectiu polític és el de la independència dels Països Catalans, que és el que realment els agrada”.

Per açò, van a exigir a Puig que “deixe de tindre eixa vinculació amb Compromís i deixe de subvencionar amb centenars de milers d’euros de tots els valencians a col·lectius que es dediquen exclusivament a cridar la desobediència civil i a no acatar l’ordre constitucional”.

Respecte a la sentència del TS que condemna els líders del procés, ha recordat que el PP és sempre “absolutament respectuós” amb les decisions judicials i “en aquest cas no anava a ser d’una altra forma”.

Al seu juí, es tracta d’una sentència exemplar que demostra que a Espanya qui la fa la paga, ningú està exempt de complir la llei”. Per açò, ha incidit que els ‘populars’ estaran “al costat del Govern sempre” perquè es respecte l’ordre constitucional i l’ordre públic.

Així mateix, Bellver ha indicat que espera que en cap cas es traguen endavant indults “a unes persones condemnades de forma ferma per accions contràries a la nostra Constitució”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela