miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PP demana al Consell que “defense els Bous al Carrer pel seu arrelament i impacte econòmic”

El Grup Municipal Popular ha presentat una Declaració Institucional en la qual insta a la Generalitat Valenciana a retirar la proposició de llei que pretén eliminar la declaració dels festejos de “bous al carrer” com Bé d’Interès Cultural Immaterial.
El regidor del Grup Popular, Vicente Guillamón, ha demanat al Consell de Ximo Puig que “defense els bous al carrer pel seu important arrelament i impacte econòmic xifrat en uns 184 milions d’euros”. Així, els populars animen a “tots els col·lectius i aficionats al fet que continuen amb la seua labor d’organització i difusió d’aquests festejos perquè perduren de generació en generació perquè són una dels nostres senyals d’identitat com a valencians i graueros”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Guillamón: “Aquests festejos formen part de les nostres tradicions i senyals d’identitat com a valencians i graueros”[/pullquote]

La importància d’aquests festejos a la Comunitat Valenciana queda patent en les més de 8.500 celebracions anuals en el 60% del total de municipis, amb un impacte econòmic pròxim als 184 milions d’euros i amb sectors beneficiats directament com el hostelero i la restauració “així com el turisme ja que són milers els visitants d’altres Comunitats Autònomes els que gaudeixen d’aquests festejos”.
Finalment, Guillamón ha afegit que “avui més que mai es fa necessari defensar aquesta tradició davant els atacs que protagonitzen sectors minoritaris que, com el cap de setmana passat a Olocau, van impedir la celebració en llibertat dels festejos taurins”.

Últimas noticias

Contenido relacionado