28.2 C
Valencia

El PP planteja declarar Alacant municipi contra la violència masclista

El PP porta a ple una Declaració Institucional a motiu del 8 de març en la qual també s'emplaça al Govern a aprovar la llei d'igualtat laboral.

- Publicitat -AVL

La portaveu del PP a l’Ajuntament d’Alacant, Mari Carmen d’Espanya, ha presentat una Declaració Institucional per a ser debatuda i aprovada en el pròxim ple amb motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora, en la que es planteja instar al Govern a la presentació i aprovació d’una Llei d’Igualtat Laboral, entre homes i dones, a fi de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació, així com les mesures que facen possible la igualtat en l’ocupació.

En la mateixa DI s’estableix que com a Ajuntament s’adquireix el compromís d’elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat a través de plans d’igualtat tant per a la ciutadania com per a les plantilles municipals i donar compte periòdicament a este ple.

A més, es planteja impulsar polítiques que fomenten la conciliació, la corresponsabilitat, així com la no discriminació de la dona, per a propiciar l’eliminació de polítiques que encara es donen de forma encoberta en determinades professions en què les dones embarassades són penalitzades pel simple fet de ser mares i avaluades amb un «rendiment anormal».

El grup popular també proposa en la seua Declaració Institucional propiciar des de les diferents àrees municipals, que totes les persones, quan així ho necessiten, compten amb l’atenció necessària mitjançant els serveis públics, perquè les tasques de cura familiar no suposen una desigualtat a l’hora de la integració efectiva de la dona en la vida laboral i/o en la seua carrera professional.

En el mateix escrit que s’emportarà a ple es demana al Govern Espanyol la ratificació del Conveni 189 de l’OIT (Organització Internacional del Treball) per a la dignificació del treball en la llar i les cures i es proposa que com a Ajuntament existisca un compromís per a continuar treballant per la igualtat i avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere. En este sentit, la portaveu del PP posa l’accent en la DI en la importància del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació, així com la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista i la dotació i continuïtat pressupostària per a garantir la seua aplicació. “El nostre Ajuntament -es precisa en l’escrit- està adherit a este pacte i es compromet a aplicar-lo i a actuar d’acord amb les seues propostes”.

També es planteja en la Declaració Institucional impulsada pel grup popular que com a Ajuntament, ens adherim a l’acord al fet que s’ha arribat en les Corts Valencianes el passat 30 de gener, pel qual es reforça l’acord del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista i per tant, ens comprometem també a continuar fent valdre les mesures d’este Pacte, a més vam mostrar el nostre rebuig a qualsevol mena de posicionament polític que negue l’existència de la violència de gènere i masclista o que propugne la minoració de les mesures de protecció de les dones. Cal recordar que la violència contra les dones és un tema que ha sigut objecte d’un pacte d’Estat.

El grup popular planteja declarar la nostra Ciutat un municipi contra la violència masclista i lliure de tràfic i de prostitució i exigir a les Administracions Públiques un finançament suficient per a dur a terme les polítiques d’igualtat, així com les polítiques educatives i les socials i la reforma urgent de l’actual model de finançament autonòmic i local.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,750FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ferides dos persones en un accident entre dos cotxes a Vila-real

Dos persones han resultat ferides este matí en un accident de trànsit entre dos cotxes a Vila-real.

Agricultura confirma dos casos covid-19 de temporers a València

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, confirma que durant la campanya citrícola s'han registrat ja dos casos positius de coronavirus que han afectat set persones a la província de València.

La Federació de Falles d’Especial presenta “Una Festa per a Tots”

Baix el lema 'Més solidària que mai', la proposta d'activitats contribuirà a reactivar l'activitat fallera.

La Diputació de València suma esforços amb Gandia per a restaurar la Col·legiata

La corporació provincial ha donat suport per unanimitat a la iniciativa del consistori gandià per a solucionar els problemes estructurals d'este Monument Històric Nacional.

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.
- Advertisement -

: Valencià