El PPCV “arribarà fins a les últimes conseqüències” en la causa sobre el finançament irregular del PSOE i Compromís

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) s’ha personat en la causa que investiga la presumpta trama de finançament irregular que afecta PSOE i Compromís per conéixer l’abast de les pràctiques que estan sent investigades per diferents jutjats i “poder arribar fins a les últimes conseqüències”.

Així ho ha anunciat avui la secretària general dels populars valencians, Eva Ortiz, qui ha assenyalat que el PP vol “conéixer de prop les implicacions dels destacats membres dels partits que avui estan governant la Comunitat Valenciana” perquè els valencians “mereixen saber com se’ls ha enganyat i quin tipus de dirigents gestionen els seus diners”.

Per això, ha assenyalat que “l’acte no deixa espai per a l’alegria o l’alleujament, sinó per a la preocupació”, perquè “parla d’irregularitats pràcticament en la totalitat dels expedients de contractació que podrien ser constitutius d’infracció penal, parla de finançament irregular, de falsedat documental amb caràcter continuat, de contractacions amb ministeris i parla de citacions imminents a membres d’aquestes formacions”.

“En aquest acte hi ha més motius per contenir l’alé que per deixar-ho anar”, ha assenyalat, ja que els fets descrits són “demolidors, tan greus que posen en escac el present i el futur de molts membres d’aquestes formacions”.

En aquest sentit, Eva Ortiz ha lamentat “la covardia” de Ximo Puig en fugir “a la Xina sense mirar enrere” perquè “sap que ha d’assumir responsabilitats polítiques, començant pel seu assessor José Manuel Orengo a qui protegeix en Presidència”. “Es va abandonar al seu grup, als seus companys de govern, la Generalitat i als valencians que esperen d’un President i un secretari general, contundència”.

La governabilitat de la Comunitat, en joc

La secretària general del PPCV ha demanat als grups que sustenten el Consell “coherència, responsabilitat i sentit comú” perquè s’han passat anys donant lliçons d’ètica i de moral i ha arribat el moment d’aplicar-la-hi”. Així, ha assenyalat que Podemos hauria de saber que els seus socis de Govern li estan enganyant perquè “moltes lliçons però sembla que el seu finançament s’escriu amb B de Botànic”.

“El cercle s’estreny cada vegada més i està en joc la governabilitat de la Comunitat Valenciana” ha advertit al mateix temps que ha indicat que un President que “no pren decisions, una vicepresidenta que es posa de perfil amb el partit que la sustenta, i un president de les corts que està en l’ull de l’huracà, amenacen l’estabilitat d’un govern que gestiona la vida de 5 milions de valencians”.

Pel PPCV, és l’hora de les responsabilitats polítiques, per això, ha assenyalat que Oltra “està escorrent l’embalum” quan hauria d’actuar davant els dubtes que pesen sobre el seu company de viatge electoral i la segona autoritat de la Comunitat. “Cada dia que passa, coneixem noves dades d’una trama que s’estén més enllà de la Comunitat, que entra en ministeris, en empreses públiques, que ha tret a relluir fins i tot a presidents de govern” mentre Oltra “se sacseja la responsabilitat”.