El PPCV assenyala que el Govern central cobreix el “desistiment de funcions” d’Oltra en matèria de violència de gènere

La portaveu d’Igualtat en el grup Parlamentari Popular (GPP), Blanca Garrigues ha assenyalat hui que el Govern central ha hagut de cobrir el “desistiment de funcions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en matèria de violència de gènere”, una situació que li ha portat a deixar sense executar el 70% del pressupost. “Ha hagut de ser el Govern central el que intervinga perquè la lluita contra la violència de gènere siga una realitat en la nostra Comunitat”, ha assenyalat.

Per a Garrigues, “la falta d’inversió en matèria de violència de gènere té un nom i un cognom: Mónica Oltra” qui “s’ha omplert la boca defensant unes polítiques que ha deixat desnodrides, sense pressupostos, i, per tant, sense contingut”.

En aquest sentit, ha assenyalat que als pressupostos generals del pròxim any “figuren els 80 milions d’euros que són competència del Govern d’Espanya, i apareixen reflectits en àmbits com a Justícia, Sanitat, Interior, Ocupació i Hisenda. I també apareixen els 120 milions d’euros que destina a les Comunitats Autònomes i Municipis, una dada que Oltra prefereix callar perquè la seua aposta és mínims”.

Es tracta, ha afegit, de la inversió més gran en la lluita contra la violència de gènere que ha fet mai un Govern nacional a la Comunitat Valenciana. Una inversió que “deixa en ridícul la mala gestió d’Oltra” que “recorre a l’engany per tapar el seu desistiment”.

“És incomprensible que Oltra i el PSPV neguen la major” i no reconeguen que l’única inversió en aquesta matèria que ha arribat a la Comunitat vénen del Govern del PP. Per això, ha lamentat que recórrega a la crítica obviant la realitat i és que en 2017 el seu consell ha deixat d’invertir 7 de cada 10 euros que anaven destinats a lluitar contra la violència de gènere.

Així, ha instat al Consell a “donar resposta a les víctimes i a no tornar a deixar les polítiques de violència de gènere en la cua de les seues prioritats”.

Per Garrigues és “lamentable” que el PSPV “perda el temps a demanar una inversió que ja està plantejada en els PGE, el millor que podria fer és recolzar uns pressupostos que són la aposta més gran econòmica que ha conegut aquesta comunitat en aquesta matèria”.