22.4 C
Valencia

El PPCV exigeix el tancament de l’Oficina Lingüística

Beatriz Gascó, ha demanat al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, el "cessament del permanent intent de catalanització"

- Publicitat -AVL

A més, Gascó ha anunciat en un comunicat la presentació d’una proposició no de llei per a reprovar al conseller d’Educació, Vicent Marzà, després que la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja declarat nuls diversos articles del decret del Consell de novembre de 2017 pel qual es regula la creació i el funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics.

Després d’esta “nova garrotada judicial”, el PP ha reiterat la seua petició de dimissió del “conseller nacionalista”. “Però no s’anirà perquè és ací per a això, ‘per a fer país”, ha postil·lat Gascó, que considera “increïble” que Puig, “malgrat les nombroses sentències en contra seua, que evidencien la catalanització de la Comunitat, encara no ho haja cessat” a Marzà, ha precisat.

Gascó ha assenyalat que “la inacció de Puig, que ha abandonat l’educació en mans dels nacionalistes a canvi del seu suport, ens condemna a patir un conseller independentista que mai ha renunciat a implantar ací el full de ruta catalanista”. “Davant la seua passivitat, nosaltres presentem esta reprovació”, ha defensat.

“El conseller sabia que este decret era il·legal perquè així li ho van dir en el seu moment el CJC i els mateixos òrgans de Presidència, però li va donar exactament igual”, ha assegurat, i ha lamentat que “per a Marzà és més important aplicar un model secessionista que la seguretat jurídica”. “Anteposa ideologies radicals a les garanties bàsiques dels ciutadans”, ha afegit.

Gascó ha indicat que “després de la nova garrotada judicial del TSJ a la política catalanista de Puig en la Comunitat Valenciana, exigim el tancament immediat d’esta Oficina, una còpia de l’Oficina de garanties lingüístiques creada a Catalunya”.

“No estem disposats a consentir que s’atropellen els drets dels valencians. Els tribunals han dit que la política lingüística de Marzà no s’ajusta a dret, vulnera drets personals, la llibertat dels ciutadans i ataca l’ordenament jurídic”, ha remarcat.

Ha asseverat que “l’organisme que es pretenia crear no tenia cap garantia per als ciutadans”, i ha criticat que “era un decret reprovatori, que creava un registre de bons i dolents, que no obeïa a cap procés administratiu i que vulnerava la llei de protecció de dades i fins i tot la protecció de menors”. “Contenia mesures en l’àmbit privat, immiscint-se en oficines, comerços, despatxos o en les mateixes cases”.

“Pretenia amb esta Oficina, al marge de la llei, estigmatitzar als valencians que decidiren parlar castellà i provocar una confrontació entre ciutadans com a Catalunya”, ha apuntat.

La dirigent ‘popular’ ha afirmat que “mai ha sigut l’Oficina Lingüística de drets lingüístics dels valencians, sinó dels drets lingüístics de Compromís, Escola Valenciana i Plataforma per la Llengua, les tres entitats que reivindiquen la creació dels Països Catalans”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,789FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable
- Advertisement -

: Valencià