El president de la Diputació d’Alacant obri l’acte de commemoració de la ‘Llei d’ús i Ensenyament del Valencià’

Carlos Mazón: "Hem d'aprofundir en valors com la convivència i el respecte".

Publicitat

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha advocat hui per aprofundir en valors com la “convivència” i el “respecte” i a evitar els “prejudicis” existents sobre les llengües. Mazón ha realitzat estes reflexions en l’obertura de l’acte commemoratiu del 36 aniversari de l’aprovació de la Llei d’ús i Ensenyament del Valencià, celebrat als jardins del Palau Provincial.

“Hui és un dia per a celebrar, per a commemorar i per a fer una festa”, ha destacat el president de la Diputació en la seua intervenció. “Jo soc fill d’esta Llei. Vaig estudiar valencià i em trobe molt còmode llegint i escoltant. A Alacant sempre hem viscut la normalitat, excepte excepcions en els extrems. Aqueixa és la convivència per la qual jo advoque i aqueixa és la convivència per la qual hui també ens conjurem tots perquè seguisca sense córrer perill. Aqueixa germanor entre valencià i castellà”, ha apuntat Carlos Mazón, qui ha advocat per tractar d’evitar alguns prejudicis, “que encara hui, desgraciadament, estan vigents”.

PublicitatRovira  

El president de la Diputació ha realitzat també una reflexió sobre l’ús polític de les llengües. “No em correspon al meu fer un balanç tècnic del compliment exacte de la Llei, que segur que té encara reptes per aconseguir, però el que em correspon al meu com a responsable polític a la província d’Alacant és treballar per la convivència”.

“No hi ha perquè considerar d’un color, diguem roig a una postura, i considerar d’un color blau a una altra postura. Això és com el cos humà, que té venes i té artèries, unes que tendeixen més al roig i altres més al blau, però les dues són necessàries perquè els uneix un cor”, ha remarcat Mazón.

“Este és l’espai de tots i ací hem de vindre a celebrar no sols la glòria del valencià sinó també la glòria del castellà perquè tant un com un altre so el nostre patrimoni”, ha finalitzat el president de la Diputació.

A l’acte, organitzat per la Federació d’associacions per la Llengua, Escola Valenciana, han acudit el diputat de Desenvolupament Econòmic i alcalde de Mutxamel, Sebastián Cañadas; el portaveu de Compromís, Gerard Fullana, i la diputada del Grup Socialista i alcaldessa de Xixona, Isabel López, a més de la directora d’Innovació Sonia Tirado, entre altres càrrecs públics.

PublicitatJuega Limpio Orihuela