El president de Les Corts trasllada oficialment a Fiscalia la petició d’informació de Vox sobre entitats LGTBI

El president de Les Corts ha registrat aquest dijous en Fiscalia l’escrit pel qual posa en el seu coneixement la petició realitzada per Vox de documentació sobre subvencions a col·lectius LGTBI, persones que han realitzat activitats amb menors i que s’acredite el compliment de presentar els antecedents penals per si poguera contravindre la legalitat vigent.

En el document, dirigit la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, s’adjunta la petició de documentació de Vox i es recorda que davant eixa sol·licitud amb referència genèrica al col·lectiu LGTBI i la petició d’informació detallada sobre perceptors de subvencions, persones que han impartit activitats amb menors, antecedents penals, acreditació de formació o criteri per al nomenament, es va prendre l’acord de posar-la en coneixement de la Fiscalia i sol·licitar el seu criteri abans d’acordar o no la remissió al Consell d’eixa sol·licitud.

Dimarts passat Morera va avançar la seua intenció de remetre a la Fiscalia del TSJCV especialitzada en delictes d’odi, racisme i xenofòbia l’escrit presentat per Vox per si poguera constituir un delicte d’odi. El president va portar aquesta proposta a la Mesa, rebent el suport dels cinc grups que formen part d’ella.

Fins que no es produïsca el pronunciament de Fiscalia sobre la legalitat o no d’aquesta petició no es procedirà a tramitar-la. Morera va afirmar aleshores que “és gravíssim que es faça un assenyalament a un col·lectiu molt determinat per a vulnerar els seus drets particulars i col·lectius i les llibertats públiques”.

“Ens ha costat molt arribar a aquest punt com per a tornar al passat, a la llei de vagues i malfactors i fins i tot a la Inquisició, no vaig a permetre que s’assenyale cap col·lectiu per a indicar que poden estar cometent algun tipus de delicte”, va incidir, per a agregar que “ni la Comunitat Valenciana ni Les Corts Valencianes van a donar ni un pas arrere en la defensa de les llibertats democràtiques que ha costat molt aconseguir”.