El president Puig no descarta un nou confinament domiciliari

Puig "es donen circumstàncies i dies molt difícils per a la superació de la pandèmia"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat per un possible confinament domiciliari de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que “no es pot descartar res” perquè “viurem setmanes extraordinàriament complicades” per la pandèmia.

Així s’ha manifestat este dissabte el ‘president’ en una entrevista en el programa ‘No és un dia qualsevol’ d’RNE, on ha demanat “quedar-se a casa” perquè, ha afirmat, en condicions de pandèmia “cal ser tan prudents com siga possible”. A més, ha remarcat que la corresponsabilitat “és l’única manera” de fer front a la Covid-19. “No posarem un policia darrere de cada persona”, ha afegit.

Puig ha assegurat que en este moment “es donen circumstàncies i dies molt difícils per a la superació de la pandèmia” i ha expressat que es garantirà que el procés de vacunació continue en les poblacions més afectades pel temporal ‘Filomena’.

A més, ha assenyalat que a la fi de la setmana que ve s’hauran subministrat totes les existències de les vacunes de Pfizer amb les quals actualment compta la Generalitat i dimarts que ve haurà finalitzat el procés de vacunació en totes les residències de la Comunitat, excepte aquelles que tenen brots actius, i que ja s’ha iniciat en centres de salut i hospitals. En este sentit, ha defensat subministrar este actiu “de la manera més ràpida i eficaç possible”.

Puig s’ha manifestat d’esta manera en la jornada en la qual la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat un altre rècord de nous casos des de l’inici de la pandèmia per segon dia consecutiu i ha detectat en les últimes 24 hores un total de 6.240 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR o prova d’antígens en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 169.950 persones, i té 2.337 persones ingressades, 352 d’elles en UCI.

Sanitat ha administrat, fins a este divendres 8 de gener, la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a més de 21.500 persones en 300 residències de la Comunitat, d’un total aproximat de 450. Dels centres que queden per vacunar, 90 tenen brots actius, la qual cosa obliga a retardar el procés.CatalanSpanish