El Pressupost 2020 d’Onda prioritza les grans millores urbanístiques

El Pressupost 2020 d'Onda prioritza les grans millores urbanístiques i reforma dels centres educatius i esportius.

Seguint amb l’exposició pública dels pressupostos municipals per a 2020 que l’alcaldessa Carmina Ballester va presentar esta setmana, hui ha sigut el torn dels regidors titulars de les àrees que comprenen un dels tres eixos estratègics sobre els quals se sustenta el document: la millora d’infraestructures i serveis per a fer d’Onda una ciutat millor.

Així, la regidor de l’àrea d’Educació i Formació, Estela Badenes, el regidor de l’àrea d’Ordenació del Territori i Habitatge, Juan López, el regidor d’Esports, Jose Vicente Iserte, i el regidor de Ciutat Saludable, Paco Pastor, han rendit comptes aquest matí sobre les principals inversions que s’escometrà des de les seues àrees. “Hui presentem les inversions destinades a fer d’Onda la ciutat que mereixem i garantir major qualitat de vida als veïns”, ha apuntat Badenes.

En l’àrea d’Educació destaquen els més de 6 milions d’euros que el consistori destinarà i assumirà el pròxim 2020, a l’espera que la Generalitat posteriorment assumisca el seu compromís a través del pla Edificant, per a la remodelació i *adcuación dels centres educatius CEIP Pio XII, Mestre Caballero, Baltasar Rull i l’ampliació de l’IES Secció Serrà d’Espadà. Així mateix, el pressupost per al 2020 compta amb una partida de 1,661,542,62 milions d’euros per a millorar els serveis i oferta educativa d’Onda mitjançant activitats formatives, transport escolar, ajudes per a la compra de llibres de text i material escolar, millorar l’educació musical o l’organització de xarrades de conscienciació amb ponents de primer nivell.

Per part seua, l’edil d’Ordenació del Territori i Habitatge, Juan López, ha posat l’accent en l’ambiciós projecte d’ampliació de l’avinguda Capamantos amb un pressupost total d’un milió d’euros, ja que és una reivindicació històrica dels veïns per no comptar amb voreres adequades per a passar amb el perill que suposa, en la remodelació del carrer Sant Pere o en la instal·lació de climatitzadors en el mercat municipal, tal com demanen els usuaris i comerciants. López també ha comentat la partida destinada a la neteja i desbrossament de camins rurals i el Pla d’Actuació #OndaBonica, a través del qual es remodelaran les zones degradades de la ciutat per a embellir-les i millorar la seua accessibilitat.

Quant a esports, Jose Vicente *Iserte ha destacat l’augment d’un 12% les subvencions per a clubs, fins als 364.000 euros, la millora de les instal·lacions esportives de la ciutat per a modernitzar-les i adequar-les a les demandes dels clubs i usuaris, la construcció d’instal·lacions esportives en El Carmen i el compromís de l’equip de Govern per continuar apostant pels grans esdeveniments esportius, font d’ingressos i oportunitats per a Onda.

Ampliació de la infermera escolar

Finalment, l’edil de ciutat Saludable, Paco Pastor, s’ha centrat en detallar el projecte del carril bici que envoltarà tota la ciutat, la construcció d’un embarcador en l’embassament del Sitjar per a la practica d’activitats aquàtiques o el foment d’activitats saludables per als ondenses. Especial esment mereix la Infermera Escolar, ja que s’ha anunciat l’ampliació de places per a l’any que ve a fi de millorar el servei assistencial i formatiu que ja es ve prestant als alumnes.

" "
CatalanSpanish