El preu de l’habitatge puja a la Comunitat Valenciana un 4,2% en el primer trimestre, menys que la mitjana

El preu de la vivenda va pujar a la Comunitat Valenciana un 4,2% en el primer trimestre en relació al mateix període de l'any anterior, per davall de la mitjana nacional que es va incrementar un 6,8%, segons l'Índex de Preus de Vivenda (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat aquest divendres.

Publicitat

El preu de la vivenda va pujar a la Comunitat Valenciana un 4,2% en el primer trimestre en relació al mateix període de l’any anterior, per davall de la mitjana nacional que es va incrementar un 6,8%, segons l’Índex de Preus de Vivenda (IPV) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicat aquest divendres.

En concret, el preu de la vivenda nova va pujar un 8% de gener a març en comparació a aquest trimestre de 2018, també per davall que la mitjana nacional (10,4%), mentre que el de la vivenda usada ho va fer un 3,6% enfront del 6,2% del conjunt del país.

PublicitatRovira  

Respecte a la comparativa amb el quart trimestre de 2018, el preu va pujar a la Comunitat Valenciana un 0,7%, huit dècimes menys que a Espanya (1,5%).

Per tipus de vivenda, el preu de la vivenda usada va pujar un 0,7% trimestralment a la Comunitat Valenciana, menys que la mitjana (1,1%); mentre que el de la vivenda nova va repuntar un 0,7% enfront del 4,3% de mitjana nacional i el quart increment més fort de totes les comunitats.

A Espanya, el preu mitjà de la vivenda lliure va pujar un 6,8% en el primer trimestre en taxa interanual, dos dècimes més que en el trimestre anterior. Per tipus de vivenda, el preu mitjà de les de segona mà va augmentar un 6,2% interanual en el primer trimestre, dos dècimes menys que en el trimestre anterior.

En el cas de les vivendes noves, el seu preu va avançar una mitjana del 10,4% en el mateix període, quasi dos punts i mig superior a la del trimestre anterior i la més alta des del quart trimestre de 2007.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de la vivenda va repuntar un 1,5% entre gener i març, enfront de l’alça del 0,4% que va registrar en el trimestre anterior i de l’1,4% del primer trimestre de 2018.

Per tipus de vivenda, els preus de la vivenda nova van pujar un 4,3% entre el quart trimestre de 2018 i el primer d’enguany, mentre que els de la vivenda de segona mà van augmentar un 1,1%.

PublicitatJuega Limpio Orihuela