7.5 C
Valencia

El primer cap de setmana de les festes de Sant Pere un gran èxit

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els festejos taurins, revetles, gastronomia i activitats infantils, principals focus festius. El programa d’enguany conté 130 actes que conformen una oferta lúdica de primer nivell
El Grau de Castelló va donar el divendres el tret d’eixida a la seua setmana gran. Per davant, deu dies en què els veïns rendiran un sentit homenatge al patró dels mariners, Sant Pere. Les jornades vénen marcades per les revetles, les activitats infantils, la gastronomia, els concursos, la devoció religiosa i, per descomptat, els bous al carrer, que adquireixen, cada any, un major protagonisme.

En esta edició, el programa aglutinarà uns 130 actes. Alguns d’ells, que ja s’han celebrat, han servit com a pròleg perfecte. És el cas de la Cavalcada del Mar del dissabte passat, en la qual veïns, collas i penyes van lluir amb orgull els seus senyals d’identitat, una característica que serà una constant durant els pròxims dies.

Així mateix, entre les principals novetats enguany, estan la celebració del macroencierro de salvatges en la matinal d’este diumenge i el canvi d’ubicació de les revetles i gal·les, que a partir d’ara tindran lloc en la plaça Sète.

L’acció va començar el divendres, a les 20.00 hores, amb la mascletá anunciadora de les festes de Sant Pere. Després d’això, la música va prendre el testimoni amb la tercera edició dels concursos de bandes emergents Sant Pere BP Music Contest, el Graufest, amb la participació de reconeguts pinchadiscos, i diverses discomòbils pels carrers del districte marítim.

- Publicitat -

La jornada central va ser el dissabte. Tant la despertà com la Diada de Dolçainers i Tabaleters precediran a la missa major en honor al patró del Grau, mentre que a la vesprada es van celebrar les concorregudes ofrenes de flors i la processó marítima. Un espectacular castell de focs artificials va posar el fermall final al dia.

El president de la comissió de festes, Antonio Tirado, que suma el seu seté any en el càrrec, destaca que “després de l’èxit dels últims anys, la línia del programa és totalment continuista i sí que és veritat que hem afegit diverses novetats, com fem sempre, per a fer-ho més atractiu. Tenim moltes esperances perquè totes les activitats es desenvolupen amb la màxima participació”.
Aladroc d’Or
‘Els majorals del bou’ reben l’Aladroc d’Or per la seua contribució a tots els festejos taurins.
Sota la mirada expectant i il·lusionada de les reines de les festes 2019, Lidia Gómez Vicente i Cristina Benítez, i la del president infantil, Nacho Boix, van arrancar deu dies de diversió i entusiasme del districte marítim.
I protocol solemne amb el lliurament de l’Aladroc d’Or, màxima distinció dels festejos sampedrinos. Enguany a Els majorals del bou, que «han posat sempre el seu major esforç, energies i il·lusió a fer del Grau un referent taurí», va declarar el tinent d’alcalde del districte marítim, Rafa Simó. El Grau és una de les places fortes del calendari d’activitats tauròmaques.

- Publicitat -

La festa va continuar en clau de música. Amb discomòbil en la penya Els Trastornats; remember i actualitat amb els punxadiscos Jaime Blasco i Rafa, en la plaça de Sète; actuació d’Iván Acapulpo en la penya la Marxa i més ritme en el conegut Rincón del Mariner.

No podien faltar bous amb caps de bestiar de Fernando Mansilla d’Ulldecona (Tarragona), per a gaudi de centenars d’afeccionats als espectacles taurins.
Ofrena a Sant Pere
Flores, lluminàries i focs artificials generen emocions i sentiments vibrants. La processó marinera, un any més, captiva amb la imatge del sant patró
Dia gran de les festes de Sant Pere al Grau de Castelló. La imatge del primer Papa va processionar un any més amb tota la seua esplendor solcant el mar Mediterrani. Un festeig mariner que va ser el colofó d’una nova jornada festiva inoblidable per a les gents del districte marítim.

Com és costum i tradició, la Confraria de Pescadors va ser l’encarregada d’organitzar els actes del 29 de juny, preparats amb la cura i cura que porta intrínseca la fe i la devoció cap al sant de les claus del Regne i sobre el que recau el pes de l’Església Catòlica. «Tu eres Pedro, i sobre esta pedra edificaré la meua Església, i les portes de l’Hades no prevaldran contra ella». «A  et donaré les claus del Regne dels Cels; i el que lligues en la terra quedarà lligat en els cels, i el que deslligues en la terra quedarà deslligat en els cels» (Mateo 16, 13-20), com resa la litúrgia d’un dia en què les emocions es desborden i els sentiments es bressolen en l’imaginari col·lectiu, no solament dels graueros, sinó de la ciutat sencera.
Hores de flors també amb l’ofrena al patró en una incessant desfilada cap a la parroquial de Sant Pere, liderada per les reines de les festes, Lidia Gómez Vicente i Lucía Benítez, al costat de Nacho Boix, president infantil, acompanyats del titular de la comissió de festes, Toni Tirado.

Va ser la processó nocturna en clau de mar la que va concitar els favors i les llàgrimes dels graueros en un solemne festeig que partia del temple sacre passades les 21.00 hores. Amb la corporació municipal baix maces (una de les tres processons de l’any amb maceros; les altres són el retorn oficial de la Romeria de la Magdalena i la de la Mare de Déu del Lledó), van iniciar la seua desfilada cap a les barques que van discórrer sobre el procel·lós mar en una singular cerimònia de lluminàries.

Estaven també els regnes de Castelló, Natalia Palacio i Natalia Collazos, vestides amb les seues gales de castelloneres.

En el dia de hui, diumenge, s’espera una jornada intensa d’actes taurins. Trobarem una paella monumental al primer tram del carrer Magallanes (cantonada amb la Plaça Pintor Porcar) que organitza l’Asociació de Jubilats La Panderola.
A les 17.30 comença la primera jornada del XXXIII concurs de ramaderies Trofeu Sant Pere de la ramaderia Juan Faet d’Almenara. Per a acabar la nit se celebrara el tancament de bous embolats de la ganaderia Germans Belles.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,561FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià