El problema del Mercat Central deixa en segon lloc al projecte de peatonalització

L'informe d'Icomos i la negativa d'Aparcisa d'invalidar el contracte per no poder construir un aparcament subterrani deixen en destrets al Govern del Tripartit

387
TANCAMENT DE CAMPANYA El cap de llista al Congrés per Castelló assegura que el partit socialista ha aconseguit créixer en suports dels ciutadans al llarg de la campanya electoral.

La reunió que es va celebrar ahir al migdia per a tractar el projecte de la peatonalització en el carrer Corredora, quedava en un segon lloc davant l’informe d’Icomos, òrgan assessor de la Unesco, que considerava incompatible el pàrquing subterrani en ser un entorn que involucra al Patrimoni de la Humanitat del Misteri. Per a embullar més la situació, l’empresa concessionària del projecte del Mercat Central es nega a la proposta de l’equip de Govern Local de negociar la seua eixida i així posar fi al contracte que té amb l’Ajuntament. El gerent d’Aparcisa, Álvaro Gordillo, ha declarat que de prescindir el contracte sense un acord mutu, reclamaria una indemnització de 15 milions d’euros, en despeses provinents del projecte i indemnitzacions als plaure-us. Davant tals amenaces al Consistori la portaveu de Compromís, Mireia Mollá, va declarar que l’empresa s’està comportant quasi com un regidor més, fins i tot fent de portaveu del seu projecte i dels seus interessos que no són els públics ni els patrimonials. L’alcalde socialista, Carlos González, espera aconseguir un acord aquest dimarts 15 de maig amb els Comerciants del Centre, els veïns i plaure-us sobre la peatonalització de la Corredora i la situació del Mercat Central. González reconeix el complicat de donar solució a una situació que espera arribar amb consens sobre el model històric i comercial que es pretén fer en la ciutat il·licitana, contribuint a la revitalització socioeconòmica del centre de la ciutat.

peatonalització Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La portaveu del Partit Popular, Mercedes Alonso, demana que s’escolten les propostes veïnals i la dels placers, les seues inquietuds i necessitats per a abordar un projecte integral. Alonso va aclarir la postura del seu partit de buidar la incògnita del Mercat Central, a pesar que van trobar a faltar el no haver participat en la reunió amb Icomos, i quan es definisca el seu futur llavors, estarien d’acord a seguir contemplant la possibilitat de peatonalitzar la Corredora i el carrer Ángel. Referent a açò, Vicente Graner, està d’acord amb la seua companya de partit i va fer una reflexió personal, si no se soluciona aquest problema, per a parlar amb la resta de partits que estan en l’oposició, que són majoria, per a canviar el rumb polític davant la situació d’indemnització de 15 milions amb el que l’actual govern hipotecaria les legislatures futures. El portaveu de Ciutadans, David Caballero, manté una postura similar amb el Partit Popular en el qual abans de seguir amb la peatonalització ha d’haver-hi una solució política i administrativa del Mercat. El projecte de Ciutadans és més ambiciós, ja que abasta la peatonalització des de la plaça d’Eres Santa Llúcia, fins als carrers Fatxo, Capitan Lagier i Sant Vicent fins a confluir en la Corredora, tot açò renovant el paviment d’altres carrers limítrofs i millorant la il·luminació en tecnologia Led. El portaveu d’Il·licitans per Elx, Francisco Durá, ha demanat un ampli estudi del tràfic, ja que, el que hi ha reflectit en el projecte de l’equip de Govern els sembla insuficient. Una altra qüestió que ha deixat clar Durá és la de donar-li l’última paraula als veïns i comerciants en la reunió que tindrà lloc en l’Ajuntament aquest pròxim dimarts 15 de maig a les 20  h. Mireia Mollá ha aprovat la iniciativa del partit Il·licitans sobre les alternatives de mobilitat, i quant al Mercat, ha explicat que l’aparcament pot posar en risc el Patrimoni de la Humanitat del Misteri i per açò, demana plantejar un altre projecte que faça compatible els interessos públics. Quant a la reunió que cap a referència el portaveu d’Il·licitans que tindrà lloc el dimarts, l’alcalde ampliava la informació dels qui assistirien a aquesta trobada entre els quals estaran representants de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, els de NACE, les associacions veïnals del carrer Ángel i el Raval i la Federació d’Associacions de Veïns, tots ells, tractaren el tema del centre històric i comercial de la ciutat.

peatonalització Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez