El professorat interí acorda vaga el 24, 25 i 26 d’abril

PublicitatAVL
  • La Coordinadora de Professorat Interí i STEPV valoren positivament la jornada de mobilització del 3 i 4 d’abril.

Des de les 11h del dia 3 d’abril fins a les 11h del dia 4, més d’un centenar de docents interins es van concentrar als jardins de la Conselleria d’Educació amb la idea de passar-hi 24 hores. El motiu de l’acampada interina era l’exigència a la Conselleria d’establir un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat del treball d’aquest col·lectiu després de les oposicions massives anunciades per l’administració.

L’anunci de les 13.000 places que es convocaran entre 2018 i 2021 es va produir el juliol passat en premsa sense negociar-se prèviament, just després de les jornades que STEPV i la CPI van convocar en la mateixa Conselleria. Aquest anunci està generant, des de llavors, molta inquietud i intranquil·litat en el col·lectiu perquè aquest sistema no garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant.

PublicitatRovira  

STEPV va exigir la negociació d’un pacte d’estabilitat per fer realitat aquesta garantia de continuïtat en el treball i, malgrat que la Conselleria va acceptar negociar-lo, la seua proposta no garanteix la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.
Per això, la CPI va decidir convocar aquesta acció el 3 d’abril, dia simbòlic per al col·lectiu perquè eixe dia es va signar el nefast acord de professorat interí en 2013, que finalment va ser tombat pels tribunals atenent el recurs de STEPV i d’una llarga lluita de vagues i mobilitzacions durant dos anys.

Durant la jornada del 3 i 4 d’abril, s’han celebrat diverses activitats, com xarrades sobre la consolidació del personal interí, la situació del pacte d’estabilitat, les possibilitats jurídiques per millorar la situació, etc. També es va celebrar una assemblea en què es va tractar la proposta de vaga del professorat interí plantejada per STEPV i es va acordar convocar tres jornades de vaga el 24, 25 i 26 d’abril.

La Conselleria va decidir tancar les portes del recinte a les 16h. Aquest desallotjament de les persones concentrades va obligar a continuar la jornada reivindicativa a les escales de la Direcció Territorial d’Educació, a l’avinguda de Gregorio Gea de València, i a passar la nit allí.

En la jornada d’aquest matí, s’ha registrat un manifest (que adjuntem) en què es concreten les reivindicacions del col·lectiu. STEPV i la CPI animen el professorat interí a participar en les jornades de vaga i en les accions que es convoquen per tal que la Conselleria atenga les reivindicacions i es garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.