viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Programa Euglia acosta a Vila-real els beneficis de l’estimulació cerebral a través d’una conferència

El professor de Neurologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’Escola de Patologia del Llenguatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el doctor Josep M. Vendrell, va impartir ahir de vesprada la conferencia Cervell, ment i benestar personal, que va tindre lloc a la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural de Vila-real. La xarrada forma part del Programa Euglia, impulsat per les regidories de Sanitat, Inclusió Social i Cooperació i dirigit a la prevenció i rehabilitació de persones amb lesions cerebrals, malalties neurodegeneratives que cursen amb demència, població infantil amb problemes d’aprenentatge o de desenvolupament i a persones interessades en la prevenció i el manteniment funcional.

El programa, que ja va realitzar una prova pilot amb un grup de persones entre els mesos de gener i març de 2015, amb resultats molt positius, segons el doctor Vendrell, va obrir un nou curs al novembre, que es desenvoluparà fins a juny i en el qual participen una vintena d’alumnes, que aprenen a estimular i exercitar les funcions cerebrals superiors com l’atenció, la memòria, el llenguatge, el raonament i el càlcul.

La xarrada va dirigida a tots els veïns, especialment a aquells interessats en la matèria. “El Programa Euglia no és un simple curs de memòria, és molt més”, explica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, qui assegura que “el programa permet mantenir tot el nostre mapa cerebral en moviment i estimulat i ajuda a rehabilitar en els casos que és necessari”. Així mateix, afirma que “realitzar gimnàstica cerebral permet mantenir una qualitat de vida satisfactòria, cosa que es tornarà a posar de manifest a la xarrada”.

Últimas noticias

Contenido relacionado