El projecte de revitalització del centre històric d’Elx suscita un ampli consens polític i social

Per als portaveus del Partit Popular creuen que el tripartit abandonen a la seua sort el projecte de ciutat del Mercat Central per anunciar un nou pla sense terminis d'execució

El projecte de revitalització del centre històric d’Elx, denominat “Pla Centre”, ha suscitat un ampli consens polític i social durant la reunió que es va celebrar ahir a la vesprada a l’Ajuntament i en la qual s’han exposat diferents plans d’actuació a mitjà termini. La reunió, presidida per l’alcalde de la ciutat, Carlos González, va durar més de tres hores i van comptar amb la participació de representants de l’equip de govern, portaveus i membres dels diferents partits amb representació municipal, representants de les associacions de comerciants ACCE i ACYSE, dels veïns dels carrers Ángel i Alfonso XII, de l’Associació de Veïns del Raval i dels plaure-us del Mercat Central.

L’alcalde va agrair expressament la col·laboració del grup municipal de Ciutadans pel seu paper constructiu i per les aportacions per elaborar aquest pla, i també de l’edil del Partit d’Elx, Jesús Pareja, i de la resta de col·lectius de comerciants i de veïns els suggeriments dels quals i propostes han tingut un paper determinant. Per a l’execució d’aquest “Pla Centre” s’ha arribat a l’acord que és necessari desbloquejar el projecte del Mercat Central. Els assistents han quedat emplaçats a una nova cita amb la finalitat de continuar desenvolupant les propostes i de fixar un calendari d’actuacions del pla.

PublicitatAVL

El portaveu adjunt del grup municipal popular, Vicente Graner, i el regidor Pablo Ruz han valorat aquest matí la reunió que es va produir en la tarda d’ahir a la Sala del Consell on el tripartit va donar a conéixer les propostes per a la zona centre de la ciutat. Graner ha informat “que en la reunió no vam conéixer cap avanç a pesar que han volgut vendre-ho com un nou projecte i vam poder treure en clar que abandonen a la seua sort el projecte del Mercat Central que malgrat el que han venut en aquest temps, aquest projecte no era un edifici sense més, sinó que es tractava d’un projecte de ciutat i el que Elx realment necessita. A més de la peatonalització d’entorn”. Ha afegit “que la imposició de Compromís en aquesta legislatura per no fer el Mercat Central ha deixat al projecte a l’espera d’informes com el d’ICOMOS o els de la Conselleria amb els refugis el que ha fet que el projecte no haja avançat”. Per tant el fet que abandonen el projecte del Mercat Central va relacionat amb l’abandó del qual anava a ser el projecte estrela d’aquesta legislatura, la peatonalització de la Corredora als seus tres mesos de presentar-se”.
El regidor Pablo Ruz per la seua banda ha assenyalat “que una vegada més el tripartit escenifica la venda de fum, ja que, saben que el que han presentat no és realitzable i ahir va quedar demostrat. I no ho és posat que els terminis són clars i irrefutables: si tenim en compte la realització dels tastos que falten i la seua durada de 4 mesos arribaríem al mes de desembre mentre que els informes de Conselleria ens posicionarien al febrer, just a dos mesos de les eleccions. Un projecte d’aquesta importància no pot plantejar-se en aquests terminis. Fan propaganda i intenten enganyar i això ho mantindrem mentre no hi haja una resolució definitiva sobre el Mercat Central.

Esta publicació està disponible en : Valencià