El projecte d’evacuació d’aigües de la Pobla de Vallbona aconseguix la declaració d’impacte ambiental positiva

La Pobla demanarà ajudes a l’EPSAR per finançar el col·lector d’aigües residuals de la Zona Nord.

Publicitat

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, el regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar i el de Medi Ambient, Boni Carrillo, s’han reunit amb el Director General de l’Aigua, Manuel Aldeguer, i tècnics de totes dues administracions per fer seguiment del projecte d’evacuació d’aigües pluvials de la zona de confluència amb Bétera i San Antonio de Benagéber. Es tracta d’un projecte que acaba d’aconseguir la Declaració d’Impacte Ambiental positiva i que es troba a l’espera de la redacció definitiva per a ser ratificat pels plenaris de tots tres pobles.

Una vegada estiga finalitzat tot el projecte i aprovat als plens, seran els ajuntaments els encarregats de l’obtenció dels terrenys d’esta infraestructura que ha d’evitar les inundacions que patixen alguns carrers de la zona est de la Pobla en confluència amb els dos municipis veïns.

PublicitatRovira  

Des de l’Ajuntament es considera una infraestructura necessària, ja que evitarà els danys que es produixen en esta zona en episodis de pluges intenses i ha de permetre millorar l’entorn afectat.

La Pobla demanarà ajudes a l’EPSAR per finançar el col·lector d’aigües residuals de la Zona Nord

L’Ajuntament de la Pobla demanarà a la Direcció General de l’Aigua la implicació de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals, EPSAR, en la construcció del col·lector nord. Des del consistori es considera que, ja que els veïns porten anys pagant en el rebut de l’aigua el canon de sanejament d’aigua a esta entitat, els diners retornen ara en forma d’ajuda al finançament de la infraestructura, una de les funcions d’esta empresa pública.

L’Ajuntament disposa en l’actualitat d’un avantprojecte que ha de permetre la canalització de l’aigua residual de més de 1.100 vivendes de la zona nord que actualment no disposen de connexió amb la depuradora.

L’Alcalde ha expressat la urgència en escometre esta obra que permetrà normalitzar una part del terme municipal que encara no té clavegueram, un problema que arrosseguen des de fa més de 30 anys sense que ningú li haja posat solució. Josep Vicent Garcia ha manifestat la preocupació en què “si no posem solució a este problema podem contaminar els aqüífers d’aigua potable que per sort encara estan bé a la nostra localitat”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela