9:55 pm - Friday, 3 July 2020

El protocol de platges demana definir aforaments i controlar les concentracions

- Publicidad -Reciplasa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que la fase 2 estableix unes mesures per a l'obertura de platges que "han de complir-se".

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

L’Institut de Qualitat Turística d’Espanya ha elevat l’esborrany del protocol per a platges a la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes per a la posterior validació del Ministeri de Sanitat. En aquest text, recomana el control d’aforaments i la delimitació de la zona d’hamaques i ombrel·les com a mesura de prevenció davant el coronavirus.

Així mateix, deixa en mans de l’ens gestor al qual corresponga la competència de la platja (ajuntaments, Costes o comunitats autònomes) fixar la capacitat i el nombre màxim de persones que podran acudir en grup a les instal·lacions. En qualsevol cas, la capacitat ha de determinar-se no sols tenint en compte el nombre d’usuaris (per exemple en grup, individuals) i l’afluència, sinó també el tipus d’activitats que es puguen realitzar o els serveis de què puguen fer ús, així com la localització d’aquests últims.

Una vegada determinada la capacitat, l’ens gestor pot optar per diferents formes per a controlar la capacitat de càrrega de la platja. Així, podrà implementar control d’accessos, organitzar les entrades i eixides per a evitar colls de botella o aglomeracions, i determinar com s’informarà l’usuari que s’ha assolit la capacitat màxima de la platja. Això es podrà fer amb cartelleria tradicional, recursos humans o aplicacions tecnològiques que permeten la gent tindre la informació abans de desplaçar-se fins a la mateixa platja.

Per part seua, la zona d’hamaques i ombrel·les haurà de delimitar-se (per exemple, a través de balises, cintes, indicacions) establint-se un control en l’assignació d’aquestes, de manera que es puga assegurar que l’equipament ha sigut degudament netejat i desinfectat.

A més, l’ens gestor haurà de constituir un comité per a la gestió del risc i aquest, al seu torn, dissenyar un pla de contingència específic.

Mesures generals

D’altra banda, en el protocol s’estableixen altres mesures generals per a la platja, entre les quals destaquen planificar les tasques i processos de treball per a poder garantir la distància de seguretat establida per les autoritats sanitàries; la disposició dels llocs de treball i l’adaptació de la distribució d’espais en la pròpia platja, si fora necessari.

En aquest pla, s’haurà d’establir com s’assegura que els usuaris en primera línia de platja (les persones disposades en la primera fila respecte a la mar) guarden la distància de seguretat respecte a les persones que estiguen passejant o entrant a gaudir d’un bany.

Complir les mesures sanitàries

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que la fase 2 estableix unes mesures per a l’obertura de platges que “han de complir-se”. A més, ha advertit que en cas que un municipi no puga complir aquestes normes, “les platges no podran usar-se”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El Consell reduirà taxes als sectors portuari i del taxi, afectats per la COVID-19

A més, Mónica Oltra ha anunciat contractació de serveis i material sanitari enfront de la COVID-19, per import de prop de 20 milions d'euros, en centres docents i sanitaris de la Comunitat

Tercer dia consecutiu sense morts a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana suma 95 altes i 14 positius. 8 d'ells a la província de València, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.016.

Presenten el programa del 25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El programa que es durà a terme entre el 3 i el 12 d'agost. Es reemplaçarà la participació de grups internacionals per la de grups de la C. Valenciana.

Cinema i ‘pack d’autocine’, una de les apostes de l’estiu borrianenc per l’oci local

Des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, al costat de l'antic càmping, cada diumenge s'oferirà una cartellera en un espai amb capacitat per una vuitantena de vehicles i es potenciarà que els comerços de restauració oferisquen menjar per a endur-se i poder sopar veient la gran pantalla.

Sanitat decideix no obrir 12 consultoris en zones turístiques de Castelló

El sindicat CSIF denúncia la situació en què es queden les localitats afectades, Benicàssim; Castelló; Benassal, Torreblanca, Almassora, Peníscola, i Alcossebre després que la Conselleria anunciara reforços en els ambulatoris.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià