10.9 C
Valencia

El protocol de platges demana definir aforaments i controlar les concentracions

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que la fase 2 estableix unes mesures per a l'obertura de platges que "han de complir-se".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Institut de Qualitat Turística d’Espanya ha elevat l’esborrany del protocol per a platges a la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes per a la posterior validació del Ministeri de Sanitat. En aquest text, recomana el control d’aforaments i la delimitació de la zona d’hamaques i ombrel·les com a mesura de prevenció davant el coronavirus.

Així mateix, deixa en mans de l’ens gestor al qual corresponga la competència de la platja (ajuntaments, Costes o comunitats autònomes) fixar la capacitat i el nombre màxim de persones que podran acudir en grup a les instal·lacions. En qualsevol cas, la capacitat ha de determinar-se no sols tenint en compte el nombre d’usuaris (per exemple en grup, individuals) i l’afluència, sinó també el tipus d’activitats que es puguen realitzar o els serveis de què puguen fer ús, així com la localització d’aquests últims.

- Publicitat -

Una vegada determinada la capacitat, l’ens gestor pot optar per diferents formes per a controlar la capacitat de càrrega de la platja. Així, podrà implementar control d’accessos, organitzar les entrades i eixides per a evitar colls de botella o aglomeracions, i determinar com s’informarà l’usuari que s’ha assolit la capacitat màxima de la platja. Això es podrà fer amb cartelleria tradicional, recursos humans o aplicacions tecnològiques que permeten la gent tindre la informació abans de desplaçar-se fins a la mateixa platja.

Per part seua, la zona d’hamaques i ombrel·les haurà de delimitar-se (per exemple, a través de balises, cintes, indicacions) establint-se un control en l’assignació d’aquestes, de manera que es puga assegurar que l’equipament ha sigut degudament netejat i desinfectat.

- Publicitat -

A més, l’ens gestor haurà de constituir un comité per a la gestió del risc i aquest, al seu torn, dissenyar un pla de contingència específic.

Mesures generals

D’altra banda, en el protocol s’estableixen altres mesures generals per a la platja, entre les quals destaquen planificar les tasques i processos de treball per a poder garantir la distància de seguretat establida per les autoritats sanitàries; la disposició dels llocs de treball i l’adaptació de la distribució d’espais en la pròpia platja, si fora necessari.

- Publicitat -

En aquest pla, s’haurà d’establir com s’assegura que els usuaris en primera línia de platja (les persones disposades en la primera fila respecte a la mar) guarden la distància de seguretat respecte a les persones que estiguen passejant o entrant a gaudir d’un bany.

Complir les mesures sanitàries

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat que la fase 2 estableix unes mesures per a l’obertura de platges que “han de complir-se”. A més, ha advertit que en cas que un municipi no puga complir aquestes normes, “les platges no podran usar-se”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià