El PSOE aposta per reforçar les Rodalies com una garantia d’igualtat d’oportunitats

El candidat al Senat, Artemi Rallo, ha manifestat a Soneja el compromís dels socialistes amb els trens de proximitat.

El PSOE aposta per reforçar les línies de trens de Rodalia com a garantia d’igualtat d’oportunitats entre els territoris i les persones. El candidat al Senat pel PSOE a la província de Castelló, Artemi Rallo, acompanyat de l’alcalde de Soneja, Benjamín Escriche, i dels regidors de Soneja i de Viver, Álvaro Romero i Araceli Domingo, i l’alcalde de Geldo, David Quiles, han reivindicat el servei en l’estació de Soneja. Rallo explica que “el projecte de Pressupostos del Govern que va ser rebutjat pel PP, Ciutadans i els independentistes preveia una dotació econòmica de quasi 70 milions d’euros per a enfortir l’oferta de trens de proximitat en la nostra terra i es va frustrar”.

“Però és necessari tornar a impulsar aquesta iniciativa i per a això és fonamental que hi haja un Govern fort i sòlid que dure, que estiga en condicions d’avançar en aquestes polítiques progressistes. Per això, li demanem a la ciutadania que ajude amb el seu vot a que es forme ixe Govern liderat pel PSOE i per Pedro Sánchez que és el que garantirà que una infraestructura tan necessària es veja enfortida” ha indicat el candidat al Senat qui ha afegit que “els trens de Rodalies són infraestructura vital per a la qualitat de vida de la ciutadania i per a la igualtat d’oportunitats. Per a tots els habitants dels municipis d’aquesta comarca és fonamental incrementar i intensificar l’oferta de freqüències dels trens d’esta línia. Durant dècades ha sigut una infraestructura bàsica perquè puga mantindre’s bona part de la població en aquesta zona i poder satisfer les seues aspiracions d’estudis i treball, però situant ací la seua vida i la seua residència. Una oferta de rodalia de qualitat evita la despoblació i garanteix estabilitzar i mantindre un tipus de vida de qualitat en el món rural”.

Per part seua, l’alcalde de Soneja ha explicat que “per a la nostra comarca la línia C5 és molt important per a mantindre una bona comunicació amb l’àrea metropolitana de València. Encara que no es puga mesurar en termes de rendibilitat econòmica, aquest servei públic ha de mantindre’s i incrementar-se perquè ha d’estar en relació amb l’Eix Cantàbric-Mediterrani que és una aposta important de vertebració del territori que passaria per ací i que no ha d’anar en detriment del transport de passatgers i de la nostra unió amb zones més poblades”.

CatalanSpanish