El PSOE espera poder aconseguir demà un acord amb ERC malgrat les paraules de Rufián i la resolució del Parlament

La portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, ha assenyalat que espera poder aconseguir un acord amb Esquerra Republicana (ERC).

Publicitat

La portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, ha assenyalat que espera poder aconseguir un acord amb Esquerra Republicana (ERC) malgrat les declaracions efectuades pel seu portaveu, Gabriel Rufián, contra el president en funcions, Pedro Sánchez, i malgrat també la resolució sobiranista aprovada pel Parlament, prohibida pel Tribunal Constitucional.

Així ho ha posat de manifest en els passadissos de la Cambra baixa, on ha acudit per a participar en la reunió de la Diputació Permanent –l’únic òrgan activa entre legislatures– que debat aquest dimecres els quatre últims decrets lleis aprovats per l’Executiu socialista.

PublicitatRovira  

Lastra ha evitat pronunciar-se sobre les declaracions realitzades dimarts per Rufián, qui va apuntar que a un Pedro Sánchez “feble i derrotat, se li pot arribar a asseure en una taula de diàleg”, una de les exigències d’ERC per a poder facilitar la seua investidura.

“EL QUE ENS HÀGEM DE DIR, EN LA REUNIÓ”

“No em vaig a relacionar amb ERC a través dels mitjans de comunicació ni a entrar en un encreuament de declaracions perquè demà tenim una reunió i el que ens hàgem de dir ho direm allí”, ha indicat.

En tot cas, sí ha volgut deixar clar que el que ha fet Sánchez és “derrotar, una vegada més, a la dreta” i que la seua intenció és seguir fent-ho “no només en les eleccions sinó dia a dia gestionant”. “En això espere que estiguem d’acord”, ha postil·lat.

La dirigent socialista ha insistit que acudeix a la trobada amb Rufián del dijous amb “ànim” d’aconseguir un acord “com més prompte millor” perquè, segons ha remarcat, “no pot passar ni un dia més” sense que Espanya tinga un Govern “progressista” que faça les reformes que el país requereix.

PublicitatJuega Limpio Orihuela