El PSOE se manté mentre PP augmenta i Vox se duplica

Ciudadanos s'afona fins a la setena força.

A l’espera de l’escrutini final, però amb més d’un 80%, el PSOE guanya les eleccions amb 124 escons, seguit del PP amb 85 diputats, Vox amb 50, que se sitúa com a tercera força política, Unides Podem amb 35, ERC 13 i Ciudadanos amb 10.

JxCat obté 8 escons; PNB, 7; EH Bildu, 5; CUP, 3; i la nova formació d’Errejón, Més País, 3.

Poc més de dues hores després del tamcament del col·legis electorals a les 20.00 hores a l’Espanya peninsular, la ciutadania queda a l’espera dels resultats d’una jornada sense incidents en unes eleccions amb la població ‘cansada’ per ser les quartes que se celebren en els últims quatre anys.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, el PSOE guanya un diputat a costa de Ciudadanos, el PP aguanta amb els 7 diputats, mentre que Vox despega de 3 a 7 i Ciudadanos s’afona baixant dels 6 aconseguts a l’abril als 2 d’esta nit. Baldoví manté el seu escó amb la marca Més Compromís.

Per províncias, en València el PSOE és on guanya el diputat a costa de la formació taronja. Vox guanya de moment un diputat mentre que el moviment més gran se dona amb Ciudadanos que cau amb només 1 diputat.

En Alacant el resultat de PP i PSOE se manté, pero Vox passa de 1 a 3 mentres que Unides Podem baixa a tindre 1 amb Ciudadanos que també perd un diputat.

A Castelló Ciudadanos perd la seua diputada. Sandra Julià perdria el seu escó en favor del general Asarta. La resta de grups mantenen els resultats de l’abril (PSOE 2, PP 1 i Unides Podem 1).

En el Senat el PSOE ha passat de perdre la majoria absoluta a quedar com a segon grup. El PSOE cau dels 121 als 77 i el PP passa de 56 a 81. Vox entraria amb 1 senador mentre que ERC tindria 11 senadors i PNB 7.

 

Consulta ací els resultats per municipis

: Valencià