El PSPV de Castelló demana que el Govern explique els motius que li van portar a pagar urgentment una indemnització a Florentino Pérez per Castor

AVL

El PSPV-PSOE de Castelló, que celebra la decisió del Tribunal Constitucional que anul·la la indemnització de 1.350,7 milions d’euros a les empreses promotores del magatzem de gas Castor de Vinaròs, considera que amb la decisió de l’alt tribunal adquireix rang de veres judicial el que el Partit Socialista ja va advertir en 2014, que el Govern de Rajoy no governa per al conjunt de la societat, sinó per afavorir als sectors més poderosos, al dictat dels quals sembla actuar.

Com el PSPV-PSOE va posar de manifest en 2014, estava fos de tota lògica que en un moment com aquell, en el qual s’estava aplicant una d’espiada política de retallades socials, es decidís aprovar un decret llei per tramitar per la via d’urgència el pagament d’una indemnització multimilionària, sens dubte, injusta. Una indemnització que va avançar el mateix Govern mitjançant un acord amb algunes entitats bancàries, que de forma immediata va ser repercutida al rebut mensual dels usuaris del gas natural, als quals es va condemnar a aportar una taxa obligada que es perllongarà en el temps al llarg de diverses dècades.

El TC avala ara l’argument del PSPV-PSOE que en 2014 es va oposar al pagament de la indemnització “amb urgència, nocturnitat i traïdoria” perquè no es donava en aquell moment cap circumstància especial que aconsellara escometre el pagament amb la màxima urgència.

Els socialistes de Castelló agraeixen que el recurs que en el seu moment va interposar del grup parlamentari del PSC al Congrés dels Diputats, haja ajudat a posar solució legal a l’atropellament comés pel Govern de Rajoy.

El PSPV demana que el PP aclarisca quins van ser els motius que li van portar a pagar de forma tan rauxa i veloç una indemnització de 1.350,7 milions d’euros a les empreses del senyor Florentino Pérez. El que s’imposava en un moment com aquell era realitzar una anàlisi de la situació mediambiental, administrativa, jurídica i econòmica que es creava a partir del moment en el qual es van produir els terratrémols, per prendre una decisió amb calma, que s’ajustés al Dret i a la lògica.

- Advertisement -
CatalanSpanish