miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PSPV de Massanassa eleva una queixa al Síndic de Greuges per la falta de Reglament de Policia Local

El PSPV-PSOE de Massanassa ha registrat queixa formal davant el Síndic de Greuges perquè requerisca a l'equip de govern municipal i l'obligue a acatar el que es disposa en la Llei 17/2017 de Coordinació de Policies Locals respecte al reglament de funcionament del cos policial municipal.

Esta norma, segons recorden des del Grup Municipal Socialista, obliga al fet que, com a màxim l’1 de gener de 2020, municipis com Massanassa disposen d’un reglament de policia que regule i ordene totes les qüestions que tenen a veure amb la plantilla d’agents.

En paraules de Clara Quiles, líder de l’oposició a Massanassa, “disposar de reglament de policia és una eina de treball i una manera de protegir els drets dels agents a més d’una obligació legal que l’equip de govern hauria d’haver atés des de fa ja molts mesos”.

Així mateix, des del PSPV-PSOE es discrepa de la tesi defensada des de l’alcaldia popular de Massanassa en considerar que el municipi no necessita un reglament per disposar d’una població i una plantilla no massa gran. El partit espera que, després de l’informe del Síndic, l’equip de govern complisca d’una vegada per sempre amb la Llei i dot al cos de Policia Local del reglament obligatori.

Segons explica Clara Quiles, “consultem al PP sobre la voluntat de redactar este reglament i el gener de 2019 se’ns va contestar que no existia i que Massanassa no estava obligada en aquell moment. Ara que passen 9 mesos de l’obligatorietat i quasi dos anys de la nostra consulta, el document segueix sense existir”.

Patrulles unipersonals

Igualment, també en matèria de seguretat ciutadana, durant el passat Ple, el Grup Municipal Socialista va tornar a denunciar que es tornen a donar patrulles d’un agent només durant alguns matins. “Ens diuen públicament que hi ha 19 agents en plantilla, però no conten que no tots poden patrullar ni que som dels municipis que menor ampliació de places ha fet en els últims anys”, ha afirmat Quiles.

Últimas noticias

Contenido relacionado