El PSPV demana al president de RTVE la seua dimissió davant la censura del PP en els informatius de la Comunitat

Ha assenyalat la situació al centre territorial de la Comunitat i el bloqueig de l'elecció del nou president o presidenta de RTVE com altres motius per a la moció de censura

Herick Campos, diputat del PSPV-PSOE al Congrés, ha preguntat hui al president de RTVE, Jose Antonio Sánchez, sobre les dimissions al centre territorial de la Comunitat Valenciana per les ingerències en el contingut dels informatius de TVE. L’ha realitzat en la Comissió Mixta Congrés-Senat de control parlamentari de la Corporació de RTVE on ha volgut saber la seua valoració sobre les dimissions de l’editora i el cap d’informatius de TVE a la Comunitat Valenciana després que es vetés l’emissió del vídeo en el qual la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, insultant a pensionistes el passat 5 de maig a Alacant.

Després de la contestació, que segons el diputat socialista eludia tot tipus de responsabilitat sobre la manipulació o la falta de control per evitar que dirigents del PP o el PPCV dicten què emetre o no en els informatius de TVE de la Comunitat, li ha demanat la seua dimissió immediata i que, si no va a fer-ho, almenys prenga mesures per acabar amb este tipus de corrupció i que per tant els professionals de TVE a la Comunitat no reben indicacions de comissaris polítics del PP i PPCV sobre els informatius dels mitjans de comunicació públics.

Durant la seua intervenció, Campos ha recordat que la RAE defineix la corrupció com “en les organitzacions, especialment en les públiques, pràctica consistent en la utilització de les funcions i mitjans d’aquelles en profit, econòmic o d’una altra índole, dels seus gestors”, i ha assenyalat que és exactament el que succeeix hui al centre territorial de la Comunitat, com a evidència les protestes dels treballadors en la televisió pública.

El diputat socialista ha lamentat que el PP “no està disposat a deixar d’exercir este tipus de corrupció” i per això, bloqueja en la Taula conjunta de les Corts Generals el nomenament de nous consellers de la corporació de RTVE. D’esta manera, ha insistit, incompleixen els temps i terminis per a l’elecció per una majoria qualificada d’un o una nova presidenta de RTVE. Pel que ha afirmat que la situació que viu el centre territorial de la Comunitat i el bloqueig als canvis directius per garantir la pluralitat i treball lliure dels professionals de RTVE són també raons que justifiquen la moció de censura del PSOE i Pedro Sánchez a Rajoy i el Govern del PP.

BONIG I RAJOY TEMEN ELS CRITERIS OBJECTIUS

El diputat socialista ha demanat responsabilitats polítiques a Rajoy i a Bonig per ser “còmplices actius” en els intents de manipulació d’un mig públic que dóna servei a tots els ciutadans, i ha criticat que tinguen por al fet que els professionals de RTVE i qualsevol mitjà públic seguisquen criteris objectius per decidir els continguts que es publiquen. En este sentit ha contrastat l’actitud del PP enfront dels mitjans públics, amb la del Govern del Botànic “que ha impulsat uns mitjans de comunicació públics, independents amb un model plural i el contingut del qual es decidisca únicament pels professionals de la comunicació”.

Publicitat