El PSPV diu que el pin parental no arribarà a la Comunitat “mentre hi haja Botànic”

Unides Podem creu que la proposta de Vox per a estendre-ho a la regió "no va a arribar a cap lloc".

PublicitatAVL

El sotssecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que el pin parental “no arribarà mentre hi haja Botànic” a la Comunitat Valenciana, i confia que tampoc ho faça “mentre hi haja forces democràtiques”.

Així s’ha pronunciat Mata en declaracions als mitjans en relació a la iniciativa presentada per Vox en el parlament valencià per a instar el Consell a implantar el pin parental a la Comunitat Valenciana i permetre així als pares autoritzar l’assistència dels seus fills a classes amb continguts sobre diversitat afectiu-sexual.

PublicitatRovira  

El socialista ha advertit que amb aquest tipus de plantejaments està “en risc el model de convivència des de la Constitució”, a més de suposar un “insult” als docents que “se suposa estan manipulant des de fa dècades” als xiquets quan “allò que han fet és educar en llibertat, en convivència i en un món de valors”.

“Ara, amb eixa excusa el què es vol és tornar arrere”, ha apuntat, i “el què volen és aniquilar la llibertat i la convivència”. “És un insult i una vergonya”, ha insistit.

“Faig una crida de respecte als ensenyants espanyols, a les forces democràtiques i a PP i Cs que no es deixen arrossegar: competir amb l’extrema dreta electoralment és ser derrotats perquè al final hi ha països que estan en una cruïlla terrible solament per eixes idees d’exclusió i apartheid”, ha agregat.

UNIDES PODEM: NO VA A ARRIBAR

També s’ha pronunciat sobre aquesta proposta de Vox la diputada d’Unides Podem Pilar Lima, que ha coincidit que “no va a arribar a cap lloc” a la Comunitat Valenciana.

Ha criticat que la formació de Santiago Abascal “vol implantar una política feixista que atempta contra l’educació pública” i suposa, a més, “una mostra de desconeixement” de la normativa relacionada amb els drets humans, socials i amb la relacionada amb l’àmbit escolar, ja que els pares tenen presència en el Consell Escolar dels centres.