El PSPV proposa eliminar llicències per a grans inversions del Consell a València i alliberar sòl escolar

L'objectiu és agilitzar projectes i donar "oxigen" a l'administració per a abordar-los.

Publicitat

El PSPV-PSOE proposarà eliminar les llicències d’obres per a grans inversions que la Generalitat projecte en la ciutat de València i possibilitar que s’allibere sòl escolar en desús per a dur a terme altres projectes d’iniciativa pública en el cas que no siga necessària la construcció de col·legis. L’objectiu és agilitzar projectes i donar “oxigen” a l’administració per a abordar-los.

Així ho ha indicat aquest dijous el portaveu socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, en la roda de premsa que ha oferit juntament de la portaveu del PSPV en l’Ajuntament de València i vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el regidor d’Hisenda en la ciutat, Ramón Vilar, amb la finalitat de parlar de la incidència dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 en la capital valenciana.

PublicitatRovira  

Mata ha assenyalat que a més de les inversions previstes en els comptes del Consell per a la ciutat, des de l’àmbit autonòmic “també es té interés a poder ajudar la ciutat”. Així, ha exposat que igual que es va impulsar una “moratòria” per a frenar les “expropiacions pregades”, els socialistes es plantegen ara mesures com “eliminar les llicències d’obres per a grans inversions de la Generalitat en la ciutat”.

El síndic del PSPV ha comentat que d’aquesta manera es busca reduir tràmits i agilitzar iniciatives. En aquesta línia, ha lamentat que puguen existir “infraestructures bloquejades” que impulsa el Consell perquè quan arriben a l’Ajuntament els servicis municipals hagen de “revisar totes les actuacions” que es fan des de l’administració autonòmica i ha apostat per no haver de repassar qüestions que arriben “amb totes les garanties perquè venen de la Generalitat” i han sigut estudiades pels seus tècnics.

PublicitatJuega Limpio Orihuela