28.3 C
Valencia

El PSPV-PSOE Castelló demana “que respecten la voluntat dels votants i permeten la governabilitat”

El secretari provincial, Ernest Blanch, ha destacat en l'executiva celebrada a Moncofa que "no hi ha possibilitat de govern que no passe pel partit socialista".

- Publicitat -AVL

El PSPV-PSOE de la província de Castelló demana a la resta de les forces polítiques de l’arc parlamentari que “assumisquen la responsabilitat que els correspon” en funció dels resultats obtinguts en les passades eleccions generals i “respecten la voluntat majoritària expressada pels votants, permetent la governabilitat del país”. Així s’ha posat de manifest en l’executiva liderada pel secretari general, Ernest Blanch, i que ha tingut lloc aquesta vesprada a la casa de la cultura del municipi de Moncofa.

En l’executiva s’ha ratificat el suport dels i les socialistes de les comarques de Castelló a la proposta d’acord de govern subscrita pel PSOE i Podem per a la formació d’un govern progressista i que ha sigut avalada pel 92% de la militància en la consulta a les bases celebrada el 23 de novembre.

El secretari general del PSPV-PSOE de la província Castelló, Ernest Blanch, ha ressaltat en la seua intervenció en l’executiva que el nou Govern progressista de coalició “permetrà el desbloqueig per a la governabilitat del país”. “Ara mateix, i atenent els resultats de les eleccions, només un govern de coalició progressista és garantia de debloqueig i governabilitat. No hi ha possibilitat de govern o pacte de govern per a aquest país que no passe pel partit socialista, i l’ecosistema natural del partit socialista és l’esquerra”, ha afegit Blanch.

A més, per a les comarques de Castelló, “suposarà rellançar el pressupost que es va quedar pendent al gener i que contempla una injecció de 246 milions d’euros per a la província, 105 milions més que l’exercici anterior”, ha detallat Blanch.

En relació a la consulta, Blanch ha ressaltat “el suport massiu que es va donar al pacte entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias” i “l’augment de la participació dels militants de la província de Castelló”, respecte a la consulta anterior quan, en 2016, es va preguntar per l’acord amb Ciutadans.

“Un 94,6% de vots van ser a favor de l’acord i, dels quasi 2.000 militants que podien votar, van participar un 60,2% en el vot presencial, això és, 6,3 punts més que en la consulta de 2016. A més, el percentatge de vots a favor a la província de Castelló supera en 2,6 punts el percentatge dels vots afirmatius obtinguts en el conjunt d’Espanya, la qual cosa reforça el caràcter dialogant i d’arribar a acords dels militants de les nostres comarques”, ha afegit el secretari general.

El líder socialista a la província de Castelló també ha ressaltat la “aposta decidida per defensar els drets socials de la ciutadania, especialment, pels col·lectius més vulnerables” del nou govern progressista.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià