18.9 C
Valencia

El PSPV-PSOE de Castelló presentarà mocions per a garantir liquiditat als ajuntaments i accelerar la recuperació després de la Covid19

Blanch proposa utilitzar el 100% dels romanents i flexibilitzar les obligacions dels Plans Econòmic Financers.

- Publicitat -AVL

El PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà mocions als ajuntaments amb l’objectiu de garantir que les administracions locals disposen de liquiditat per a afrontar les mesures que es precisen davant l’emergència sanitària de la Covid19, i accelerar la posterior recuperació.

Referent a això, el secretari provincial, Ernest Blanch, proposa poder utilitzar el 100% dels romanents i flexibilitzar les obligacions dels Plans Econòmics Financers. “En el cas de l’administració provincial, esta situació —heretada de la mala gestió del Partit Popular— suposa la impossibilitat de disposar de 43 milions d’euros de romanents”, explica Blanch qui assenyala que, a més, “altres 28 municipis de la província també estan veient limitada la seua gestió econòmica, per la qual cosa la proposta del partit socialista alleujaria esta situació”.

La moció sobre la unitat en la lluita contra el coronovirus i les seues conseqüències sanitàries, econòmiques i socials que presentaren els grups municipals socialistes insta al Govern d’Espanya que els ajuntaments puguen disposar del 100% del superàvit, flexibilitzant la regla de despesa per a totes les entitats locals amb superàvit, amb independència que complisquen o no els requisits establits en la disposició addicional sisena de la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, amb la finalitat de pal·liar els danys econòmics provocats per l’estat d’alarma.

Així mateix, es demana al Govern d’Espanya permetre que els romanents de tresoreria obtinguts per les entitats locals s’utilitzen per a afrontar les mesures que la situació actual requereix, disposant del superàvit de 2019 i els romanents acumulats d’anys anteriors. També, prestar una consideració especial als ajuntaments que acumulen endeutament, per diferents circumstàncies, arbitrant fórmules que els permeta fer front a l’eixida de la crisi, perquè la seua situació no supose un perjudici en els serveis a prestar a la ciutadania.

També es demana una moratòria de dos anys en l’aplicació dels Plans Economics Financers (PEF) a aquells ajuntaments o diputacions que estiguen obligats a aprovar-los, perquè també puguen disposar els seus romanents de tresoreria i superàvit, sense que estos PEF suposen un obstacle que els impedisca posar estos recursos a la disposició de la ciutadania en estos moments. 

Una altra iniciativa insta a autoritzar les entitats locals a realitzar despeses en serveis, amb la finalitat que els ajuntaments puguem implementar les mesures necessàries per a abordar els efectes produïts per la crisi del coronavirus, de manera que els ajuntaments puguen realitzar ajudes a pymes, autònoms i xicotet comerç per a donar suport al teixit empresarial local. 

Participació de les entitats locals

La moció del PSPV-PSOE també fa una especial referència a la necessitat que els ajuntaments participen en els fòrums i preses de decisions tant en les quals es duen a terme des de l’administració estatal com en l’autonòmica. Així, s’insta a establir esta participació de les entitats locals en els plans i fons que es disposen per al restabliment econòmic i social dels municipis. El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, defensa que “la coparticipació en els nivells europeu, estatal, autonòmic i local en els plans de dinamització per a la reconstrucció de les economies locals és la base per a activar i reparar el sistema productiu dels nostres pobles”.

Quant a la Generalitat Valenciana, s’insta a estudiar un nou model que permeta compaginar amb els ajuntaments l’establiment d’ajudes i subvencions, per a arbitrar mesures compatibles i complementàries d’estímul i desenvolupament de les pymes, autònoms i altres col·lectius. “Ens comprometem a mantenir la coordinació amb la Generalitat Valenciana, especialment amb presidència de la Generalitat, per a salvaguardar els interessos col·lectius del nostre poble. La col·laboració i la gestió conjunta són necessàries per a afrontar la resolució d’aquesta crisi sanitària”, es diu en la moció.

Finalment, se sol·licita una major participació en els Fons Europeus per a atendre amb eficàcia les difícils circumstàncies econòmiques després de la pandèmia i es reconeix que la riquesa de la província “és el seu valor col·lectiu, més enllà de signes polítics” perquè “d’esta crisi eixim units”, conclou Blanch.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià