15:12 - sábado, 2 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PSPV-PSOE demana que Moliner deixe de desprestigiar l’Hospital Provincial

El portaveu del Grup Socialista en la Diputació de Castelló, Toni Lorenzo, demana als dirigents del PP i de la Diputació Provincial que “deixen de desprestigiar a l’Hospital Provincial de Castelló, perquè malgrat les dificultats existents, totes elles heretades dels 20 anys de mal govern i balafiament del PP, ha aconseguit remuntar el vol i oferir cada dia un millor servei”.

Afegeix que “per molt que s’obstinen des del partit popularista a negar l’evidència, les dades parlen per si sols” i mostren que “mai com ara, s’ha invertit tant a l’Hospital Provincial de Castelló, on el pressupost per a l’any 2018 és un 18% per cent major que l’últim que va elaborar la Conselleria de Sanitat en 2015, quan era el Partit Popular el que estava al capdavant de la Generalitat Valenciana”. Si en 2015 es van invertir 77,2 milions d’euros, en 2018 seran 91,2 milions d’euros. 14 milions d’euros més”.

El portaveu del Partit Socialista en la Diputació demana als dirigents del PP que “cessen en la seua obstinació de desfigurar la realitat” perquè “sorprén que parle de falta d’inversió, aquella institució que no aporta ni un sol euro al pressupost anual de l’hospital, perquè el que cal explicar és que, dels 91 milions que es van a invertir, la Generalitat Valenciana aporta 67 i el Govern d’Espanya 24”. L’única cosa que fa la Diputació és “rebre en els seus comptes els 24 milions que aporta el Govern central i traspassar-los al Consorci”.

Antonio Lorenzo demana respecte per als professionals del centre hospitalari i per als seus actuals gestors, que “lluny de pretendre demolir-ho, com una vegada i una altra repeteix Javier Moliner, “la qual cosa han fet ha estat salvar-ho”.

Sobre aquest tema, afegeix que si l’Hospital Provincial segueix obert i ha superat la situació de fallida a la qual ho va portar el PP, ha estat “per l’inequívoc compromís del President Puig i de la consellera Montón” perquè cal recordar que quan va tirar a caminar el Govern del Botànic, es va trobar amb un forat de 30 milions que va caldre tapar i amb 33 milions d’euros en factures falses “que parlen bé a les clares de mala gestió, balafiament i algunes coses més greus”.

Afortunadament, conclou Lorenzo, “ja hem superat aquella fosca època en la qual les avaries de l’accelerador lineal eren constants; ara, com tothom sap, l’hospital compta amb un de nou accelerador d’última generació”. I el compromís “és seguir treballant”.

Últimas noticias

Contenido relacionado