domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PSPV-PSOE promet una “legislatura d’igualtat” per a avançar en drets entre gèneres

El programa electoral del PSOE promet una “legislatura d’igualtat”, per açò si Pedro Sánchez és president del Govern, entre altres reformes, aprovarà una llei d’igualtat salarial”, ha assegurat el nombre de la candidatura socialista al Congrés dels Diputats per Castelló i diputada, Susana Ros.

Ros ha assenyalat que “la pàtria del PSOE és la igualtat i amb aqueix objectiu Pedro Sánchez va acabar de debò amb el sostre de cristall en el nostre país, per a fer que la igualtat siga efectiva entre homes i dones”. “Amb les polítiques de la dreta, del PP, la igualtat ha retrocedit. Europa ja ha advertit de la gran reculada que Espanya ha realitzat durant aquests quatre anys de legislatura de Rajoy”, ha afirmat la parlamentària.

Així mateix, ha dit que “la crisi no és l’excusa que tot ho tapa, perquè la igualtat no és un assumpte residual ni sectorial de les dones, és una qüestió de ciutadania i democràcia, per açò els socialistes apostem per una economia de la igualtat que done valor econòmic al treball no remunerat que realitzen les dones, un treball invisible que no es valora ni es paga ni es comptabilitza”. “Per cada 100 hores de treball remunerat, es realitzen 127 hores de treball no remunerat i el 80% d’elles les realitzen les dones”, ha destacat.

Per al PSOE, arribar a la igualtat “és urgent” i per açò en el seu programa electoral proposa una llei d’igualtat salarial, una gratificació de dos anys de cotització per cada fill a l’efecte de càlcul de les pensions, una educació pública universal de 0 a 18 anys, amb rellevància en la universalització de l’oferta pública d’escoles infantils, quatre setmanes de permís de paternitat i un pacte d’Estat contra la violència de gènere”. Sobre açò últim, la candidata socialista ha indicat que “no podem consentir que un partit com a Ciutadans, que vulnera els principis de la lluita contra la Violència de Gènere, tinga el vot de les dones. Cap dona hauria de votar a Rivera”.

Ros, que ha mantingut una trobada, juntament amb el cap de llista al Senat, Josep Lluís Grau, amb el col·lectiu LGTBI de Castelló, també ha ressaltat que si els socialistes guanyen el 20 de desembre, el Govern de Pedro Sánchez “aprovarà una llei per a la igualtat efectiva de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere, així com una llei integral per a les persones transsexuals que garantisca l’accés a la reproducció assistida dins del sistema sanitari públic”.

Últimas noticias

Contenido relacionado