El PSPV reclama al Govern d’Espanya la condonació del deute del Consorci València 2007

Els socialistes valencians presenten una PNL en Les Corts perquè es "restablisca la normalitat" d'una entitat que ha demostrat que és "operativament sostenible"

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha anunciat la presentació d’una Proposició no de llei (PNL) de tramitació especial d’urgència per reclamar al Govern d’Espanya que condone el deute del Consorci València 2007. Segons ha explicat, es tracta d’una iniciativa que els socialistes ja han reclamat en altres ocasions tant en Les Corts com al Congrés dels Diputats i que ara tornen a exigir després de conéixer que el Banc Santander ha venut al Fons TGA Global Credit Master Fund el deute de 54 milions d’euros més els interessos que el Consorci format per Ajuntament, Generalitat i Govern central va assumir per finançar les obres per a l’organització de l’America‘s Cup 2007.

“Si el Govern central no es fa càrrec del deute constituirà un greuge comparatiu cap a la Comunitat Valenciana” ha denunciat Mata al mateix temps que ha recordat que “sí que ho va fer amb altres esdeveniments com l’Expo de Sevilla o els Jocs Olímpics de Barcelona”. El portaveu socialista ha advertit de “la importància i urgència de condonar este deute”, ja que este canvi de titularitat “podria provoca l’encariment del pagament d’este crèdit a més de possibles amenaces de judicialització per part de la nova entitat financera”.

Para Mata la decisió del Govern central de negar-se a condonar este deute és “econòmicament onerosa per a la Comunitat” i constitueix “un greuge comparatiu” en relació a les despeses que van assumir els Pressupostos Generals de l’Estat amb altres grans esdeveniments internacionalment com l’Expo de Sevilla o els Jocs Olímpics de Barcelona.

Mata ha recordat que a partir 2015, la Marina de València ha renovat constantment les seues expectatives de creixement. “L’any passat, el Consorci va augmentar un 28% els seus ingressos”, ha indicat el síndic del PSPV qui ha afegit que va tancar 2017 amb 71 concessions i autoritzacions a empreses de diferents sectors (gastronomia, oci, cultura, nàutica, formació i innovació). “El Consorci ha demostrat sobradament ser operativament sostenible”, ha explicat.

Així mateix, ha criticat que davant esta “nova situació financera, el Govern d’Espanya manté una rigorositat excessiva en una matèria en la qual hauria de prevaler la responsabilitat i la lleialtat en la presa de decisions cap als valencians i valencianes”. “S’haurien d’explorar totes les possibilitats financeres per restablir la normalitat”, ha sentenciat Mata.

Publicitat