El PSPV, únic grup en Les Corts que ha presentat candidat a la Generalitat a un dia perquè acabe el termini

Segons han informat fonts del parlament valencià, la candidatura socialista es va presentar el passat 30 de maig.

El PSPV és l’únic grup de Les Corts que ha presentat candidat a la Presidència de la Generalitat, el seu aspirant a revalidar el càrrec, Ximo Puig, un dia abans que concloga el termini per a plantejar candidatures, després de la pròrroga d’un dia que va acordar la Junta de Síndics.

Segons han informat fonts del parlament valencià, la candidatura socialista es va presentar el passat 30 de maig. En principi, després de la constitució de la cambra i l’elecció del president de Les Corts el passat 16 de maig, els grups tenien 12 dies de termini per a presentar candidats, fins a aquest dilluns 3 de juny, que ha sigut ampliat fins al dimarts. El dimecres s’ha convocat la Mesa i la Junta de Síndics.

Rovira  

Segons el reglament, el president Enric Morera, sentida la Junta de Síndics, fixarà després la data de celebració del ple d’investidura entre els tres i els set dies següents, amb el que el debat d’investidura se celebrarà com a molt tard a mitjan de la setmana que ve.

Proposarà com a candidat a aquell que en les consultes realitzades haja obtingut major suport per part dels grups polítics, és a dir no necessàriament el del partit més votat, sinó aquell que, segons les converses amb els grups, tinga més possibilitats de poder eixir triat.

Per a ser investit president es necessita en una primera votació majoria absoluta de la Cambra i, en cas de no aconseguir-la, majoria simple. Les eleccions del 28 d’abril van deixar el següent resultat: PSPV 27 escons; PP 19; Ciutadans 18; Compromís 17, Vox 10 i Unides Podem 8.

PublicitatJuega Limpio Orihuela