13.1 C
Valencia

El regidor de Teulada i Moraira Aitor Llobell, nou president de la Xarxa Jove comarcal

La Xarxa Jove comarcal Marina Alta és un xarxa integrada dins de la MACMA formada per tots els pobles que integren la Mancomunitat.

- Publicitat -AVL

El ple de regidors i regidores de joventut de la Marina Alta van votar ahir al regidor de Teulada i Moraira Aitor Llobell com a nou president de la Xarxa Jove comarcal de la Marina Alta. Llobell té 24 anys i és Graduat en Psicologia.

En l’actualitat a més de joventut gestiona les competències d’infantesa, festa i tradició, noves tecnologies i mobilitat urbana a Teulada. Llobell ha destacat que “volem canalitzar la capacitat i energia dels joves de la Marina Alta per canviar el món des de la nostra comarca, per incidir en positiu en la societat”.

A més el plenari va designar el regidor de Poble Nou Víctor Bisquert, a la regidora de Xàbia Melani Ivars i a la regidora de Calp Rebeca Merchan com a vicepresidentes i vicepresidents de l’organisme. Una persona de cada grup de partits.

La Xarxa Jove comarcal Marina Alta és un xarxa integrada dins de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), formada per tots els pobles que integren la Mancomunitat. La seua finalitat és constituir un instrument de cooperació i intercanvi per al desenvolupament de les polítiques integrals de joventut amb els municipis de la comarca de la Marina Alta. Potenciar el treball en xarxa i la coordinació entre municipis, generant accions d’àmbit supramunicipal i/o comarcal. Entre els nombrosos objectius i línies a desenvolupar podem trobar:

• Fomentar l’associacionisme i la participació de la gent jove en el teixit, associatiu de cada municipi amb projecció comarcal.
• Crear un vincle d’unió d’interessos entre els joves de la comarca de la Marina Alta.
• Establir vies de participació i diàleg entre l’administració i les diferents entitats i associacions relacionades amb la joventut.
• Proporcionar un espai d’encontre i de col·laboració interassociativa entre les entitats de joves de la comarca de la Marina Alta.
• Fomentar les activitats educatives i formatives per al desenvolupament professional i d’emprenedoria juvenil.
• Millorar la qualitat dels materials dirigits als i les joves (disseny, suport, contingut…).
• Facilitar el tractament i la difusió de la informació juvenil evitant la duplicitat d’esforços.
• Prestigiar les polítiques de joventut en el conjunt de les polítiques locals i de donar resposta als grups d’interès en diferents grups d’edat.
• Disposar d’un directori de serveis encaminats a facilitar la vida dels joves a la comarca.
• Promocionar els Centres d’Informació Juvenils de les nostres localitats.
• Aprofitar les ajudes, beques, subvencions que es convoquen i que tinguen com a objecte promocionar serveis i organitzar activitats adreçades a la població juvenil.
• Introduir a l’Agenda Pública Comarcal les necessitats dels i de les joves de la nostra comarca perquè d’una manera tècnica es tinguen en compte pels nostres representants polítics.
• Facilitar formació específica al personal tècnic del conjunt dels municipis.
• Compartir experiències: coneixent les bones pràctiques que cada municipi desenvolupa i que poden ser traslladades a altres localitats.
• Crear un interlocutor vàlid per a establir relacions amb altres institucions o organismes tant públics com privats.
• Fer arribar a les poblacions de menys habitants els recursos específics i activitats dirigides a la població jove.
• Buscar fonts de finançament públiques o privades per tal de dur a terme els objectius de la XARXA.

En les properes setmanes es configuraran la resta d’organismes dependents de la MACMA que encara no s’han constituït: el d’esports que substituirà a l’antic CEMA i el d’Educació.

Existeix un principi d’acord perquè cada organisme estiga coordinat per un partit, el PSPV amb la presidència, Compromís Joventut, Partido Popular esports i un independent al capdavant d’Educació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El MUT! Castelló acomiada la cinquena edició amb els aforaments complets

Les obres de gran format i les apostes més íntimes han conviscut en una edició centrada a remarcar que la cultura és segura.

Educació inicia un programa als Centres d’Educació Especial per afavorir la inclusió educativa

L'objectiu és la millora de la resposta educativa a l'alumnat amb necessitats educatives específiques escolaritzat en centres ordinaris.

Castelló consciència en la protecció dels ecosistemes amb una solta de tortuga a la platja

Un centenar de persones participa en la campanya ambiental celebrada aquest cap de setmana amb motiu del Dia Marítim Mundial

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.
- Advertisement -

: Valencià