El rei assiteix a Bétera a la principal maniobra internacional d’entrenament de la Policia Militar d’OTAN i aliats

L'Exercici 'Ángel Guardià 19' reuneix més de 800 efectius en la caserna valenciana per a coordinar la seua formació i actuació

Publicitat

El rei Felipe VI ha seguit aquest dijous en la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD) de Bétera (València), situat en la base Jaume I, l’exercici ‘Ángel Guardià 19’ (AG-19), la principal maniobra internacional d’entrenament i formació de la Policia Militar de països de l’OTAN i aliats. Es tracta d’una experiència que anualment desenvolupa aquesta unitat per a posar en comú i intercanviar estudis, procediments i experiències i de coordinar la seua formació i actuació en les missions que duu a terme.

El Batalló de Policia Militar Nº I (BPM I) pertanyent al CGTAD de Bétera i amb seu en la seua base, és l’amfitrió i precursor d’aquestes maniobres a partir de les jornades que va organitzar en 2009, un any després de la seua creació, per a l’intercanvi d’experiències entre les diferents unitats de la Policia Militar.

PublicitatRovira  

La sèrie ‘Ángel Guardià’ constitueix “l’exercici de referència d’OTAN de Policia Militar”, una cita que diferents països utilitzen per a “millorar els seus procediments i practicar activitats que es realitzen en zones d’operacions” amb altres nacions. Aquest exercici, d’àmbit internacional des de 2015, reuneix des de diumenge passat i fins a aquest divendres en les zones d’instrucció de les bases militars Jaume I de Bétera i General Almirante de Marines (València) més de 800 efectius de 17 països –669 nacionals i 134 estrangers–.

Els participants són principalment membres de la Policia Militar als quals se sumen altres cossos de l’exèrcit i de les forces de seguretat com a personal de l’Armada, de l’Exèrcit de l’Aire, de la UME, de l’Establiment Penitenciari Militar i de la Guàrdia Real en el cas d’Espanya.

PublicitatJuega Limpio Orihuela