El Rei Juan Carlos serà intervingut del cor durant este matí

El rei Juan Carlos, de 81 anys, va ingressar ahir a la nit a l'hospital Quirón de Pozuelo d'Alarcón, a Madrid, per a una operació que es realitzarà al llarg del matí.

PublicitatAVL

La clínica Quirón té enllestits ia tots els preparatius per a la intervenció quirúrgica cardíaca del rei Juan Carlos, una operació que, segons Zarzuela estava programada des del passat mes de juny.

Més de 10 operacions en 6 anys

PublicitatRovira  

Des de maig de 2010, quan li van extirpar un nòdul pulmonar, que va resultar benigne, el Rei Juan Carlos s’ha sotmès a més d’una desena d’operacions quirúrgiques, l’última d’elles la que va tenir lloc el 21 de novembre de 2013 perquè li substituïssin una pròtesi artificial al genoll dret. L’abril passat, al rei emèrit li van extirpar de forma preventiva una lesió cutània que tenia com a conseqüència de l’exposició al sol.

L’any 2013, el rei Juan Carlos es va enfrontar a tres operacions, dues d’elles per la seva maluc esquerre. Abans, a finals de 2012, se li havia col·locat una pròtesi al maluc, deteriorada per l’artrosi, però se li va generar una infecció d’origen desconegut que el va obligar a sotmetre a una intervenció en dues fases, al setembre i al novembre de 2013 .

Entre 2010 i 2013 el rei Juan Carlos es va sotmetre a un total de nou operacions. Així, al març de 2013 va ser operat d’una estenosi de canal i un agreujament d’una hèrnia discal. En les anteriors ocasions va ser intervingut d’un pulmó, un genoll, el taló d’Aquil·les i les dues malucs.