24.6 C
Valencia

“El Repte del Reciclatge” arriba a Teulada Moraira de la mà d’Ecoembes

Els dies 25 i 30 de Setembre, els nuclis de Moraira i Teulada rebran una visita molt especial: el Comando del Reciclatge.

- Publicitat -AVL

Els pròxims dies 25 i 30 de setembre se celebrarà a Moraira i a Teulada respectivament, “El Repte del Reciclatge” on els ciutadans podran participar en diferents activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà la necessitat de reciclar de manera correcta i els seus beneficis per al medi ambient.

La iniciativa, impulsada en el municipi a través de Teumo Serveis delegada al regidor Héctor Morales, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus MARE.

Els dies 25 i 30 de Setembre, els nuclis de Moraira i Teulada rebran una visita molt especial: el Comando del Reciclatge. Es tracta d’una acció de conscienciació i informació ciutadana per a oferir una nova vida als envasos que es depositen en els contenidors grocs (llaunes, bricks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper) plantejada com una competició entre municipis.

Es premiarà al municipi que aconseguisca incrementar els resultats de reciclatge d’envasos i millorar l’aportació tant d’envasos (llandes, bricks i envasos de plàstic), com d’envasos de paper i cartó. S’han establit dos categories de premis de 4.000 € i 2.000 € que en el cas que Teulada Moraira resulte guanyadora del repte es destinarà a Càritas de Teulada Moraira i a Creu Roja de Teulada Moraira. Per al mesurament de resultats, es comptabilitzaran els envasos recuperats des del dia 1/10/2020 al 31/11/2020. Estes dades es compararan amb els obtinguts el mateix període de l’any 2019

Accions:

• Divendres 25 de setembre una carpa identificativa amb el “Repte del Reciclatge” s’instal·larà en el Mercat de Moraira, en el pàrquing de la Sort.

El repte romandrà en este emplaçament realitzant diferents activitats per a interactuar amb la població amb l’objectiu de resoldre dubtes sobre com reciclar correctament els envasos. A més, una part de l’equip recorrerà els principals carrers de la localitat; Doctor Calatayud, avinguda de Madrid, avinguda de la Pau i mercat d’Artesania explicant el repte i la importància de reciclar per al medi ambient.

Este mateix dia, a les 11.00 h del matí es realitzarà en La Senieta una xarrada dirigida als veïns de la localitat.

• El dimecres 30 de setembre el repte es desplaçarà al Mercat de Teulada (plaça del VI Centenari) Este mateix dia, a les 11.00 h del matí es realitzarà en la Sala d’actes de l’Ajuntament (avinguda de Santa Caterina, 2) una xarrada per als veïns de Teulada.

Héctor Morales regidor de Teumo Serveis, ha comentat “El nostre municipi està molt conscienciat amb el reciclatge i pot comprovar-se en els resultats de recollida d’envasos d’anys anteriors. Però això no vol dir que no es puga millorar, campanyes de sensibilització com “El repte del reciclatge” són importants per a recordar la necessitat de respectar i cuidar el nostre entorn.

A més anime als veïns de Teulada Moraira a fer este esforç de reciclatge per a així optar al premi del repte i ajudar a les persones més necessitades a través de Càritas i Creu Roja”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló, Alcalà de Xivert i Castellnovo tindran escoles noves

Benicàssim i Traiguera també rebran fons de la Conselleria d'Educació a través del pla 'Edificant' per les reformes del CEIP Palmerar i del CEIP Verge Font de la Salut, respectivament.

Quatre detinguts per un robatori amb violència i intimidació a un menor d’edat a Alfafar

Van atemorir al menor d'edat a punta d'arma blanca, robant-li així una cadena d'or que este portava.

CSIF demana informació sobre les EPIs després dels contagis entre sanitaris de Vinaròs

El sindicat es refereix a la coincidència entre els positius i les queixes del personal per una remesa de bates d'ínfima qualitat.

Vila-real celebra la festivitat del patró de la Policia Local amb una eucaristia en suspendre l’acte oficial

El ple aprova les distincions als agents que compleixen 25 anys de servei, que s'entregaran en un acte protocol·lari complint amb les mesures anti COVID-19.

Alcoi fa una actuació d’emergència per solucionar els problemes del polígon Santiago Payá

Les precipitacions violentes i intenses, acompanyades de vent de la borrasca 'Gloria' van provocar despreniments del vessant que van afectar el cunetó.
- Advertisement -

: Valencià