20.6 C
Valencia

El secretari assessor de l’EMT València deixa el càrrec “de manera immediata

La seua eixida es produeix en plena polèmica per la vinculació del seu bufet amb el despatx Abastos Abogados, relacionat amb el cunyat de l'alcalde de València, Joan Ribó.

- Publicitat -AVL

El secretari assessor del consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Salvador Martínez Tarín, ha comunicat este dimecres a la companyia pública la seua decisió personal de deixar el càrrec “de manera immediata”.

L’eixida de Martínez Tarín com a secretari assessor de l’EMT, de la qual la pròpia empresa ha informat en un comunicat, es produeix en plena polèmica per la vinculació del seu bufet amb el despatx Abastos Abogados, relacionat amb el cunyat de l’alcalde de València, Joan Ribó, i quan l’empresa acaba de patir este estiu un frau de quatre milions d’euros que està sota investigació judicial.

L’EMT li ha agraït el treball durant quatre anys, una tasca que l’empresa pública considera que ha sigut “imprescindible” per a dur a terme la “renovació i el canvi estructural” de la societat i per a aconseguir “fites històriques” com el primer text refós del Conveni Col·lectiu, l’ampliació de l’objecte social o assegurar la condició d’empresa pública municipal “de manera indefinida”, entre d’altres.

En aquesta línia, l’EMT, presidida pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, considera que el seu treball ha sigut “indispensable” per a fer de la companyia “l’empresa capdavantera que és actualment”.

Precisament, hores abans que l’EMT informara de la decisió, el propi Grezzi assenyalava que va ser ell qui va nomenar Martínez “per la seua gran vàlua” i valorava el treball exèrcit en l’entitat. Així, declarava estar “totalment pagat i content” de la tasca realitzada per l’assessor, de qui no podia “més que tindre bones paraules per a ell”.

Així mateix, defenia que Tarín havia fet estalviar a l’EMT “200.000 euros només en factures respecte a l’anterior etapa amb el PP” i “guanyar moltes sentències, entre d’altres, algunes que han fet estalviar 100.000 euros en nòmines d’uns alliberats que no tenia dret a fer-ho”.

D’igual manera, l’alcalde Ribó va valorar la tasca de Martínez Tarín en l’últim ple municipal, on va destacar que el secretari del consell d’administració havia fet molta tasca jurídica en l’empresa.

Per contra, l’oposició en el consistori ha estat qüestionant la contractació del secretari assessor del consell, ha reclamat el seu cessament per la vinculació amb Abastos Abogados i ha demanat el seu contracte. Des de l’oposició es reclamava que el secretari de la corporació fora el del consell de l’EMT en ser un funcionari habilitat nacional.

De fet, este mateix dimecres, Cs en l’Ajuntament de València ha anunciat que anava a demanar una investigació “separada i diferent” de la qual està en marxa sobre el frau per a investigar “la relació de Ribó amb els advocats” contractats per l’EMT.

UN INFORME AVALAVA LA SEUA CONTRACTACIÓ
Un informe recent de l’assessoria jurídica de l’Ajuntament de València, elaborat després de la petició dels grups en l’oposició en el consistori –Cs, PP i Vox–, avalava el contracte de Martínez Tarín com a secretari assessor del consell, en veure-ho “jurídicament correcte”.

Aquest càrrec, assenyala eixe informe, manca de la condició de personal directiu, si bé es tracta d’una designació a proposta del president; nomenat, igual que els seus antecessors, per acord del consell sense concurrència pública, i les funcions de la qual d’assessor no implica que porte l’assessorament general de tota la societat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià