El Servei de Teleajuda Domiciliària atendrà este Nadal a 3.191 persones majors de 122 municipis

AVL

El Servei de Teleajuda Domiciliària de la Diputació de Castelló atendrà aquest nadal a 3.191 persones majors de 122 municipis de la província permetent-los romandre als seus domicilis amb seguretat. Amb això, la institució torna a demostrar la seua vocació de servei a les persones que més ho necessiten de la província, en dedicar prop de 300.000 euros del seu pressupost social al manteniment d’aquesta assistència que presta als 134 municipis adherits.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha agraït “als treballadors que presten aquesta assistència la seua vocació de servei i professionalitat per atendre als nostres majors. Les persones majors de la província són una prioritat per al Govern Provincial, i amb aquesta iniciativa millorem la seua qualitat de vida en els seus municipis, alguna cosa especialment significatiu en l’entorn rural, doncs procurem que puguen seguir vivint als seus domicilis amb els beneficis que això suposa per al seu estat de salut i la seua qualitat de vida, així com la dels seus familiars”.
Així, la diputada ha recordat que “és precisament en aquestes dates en les quals estem més sensibles quan cal recordar que serveis com aquest permeten a les persones majors romandre als seus domicilis amb seguretat d’assistència”.

Cal recordar que el Servei Provincial de Teleajuda Domiciliària es destina als ciutadans domiciliats en els municipis de la província que, per raó d’edat, malaltia o concurrència de discapacitat física o sensorial, requerisquen l’assignació del mateix per millorar la seua qualitat de vida possibilitant amb això, la seua permanència en l’entorn immediat habitual.

En aquest sentit, el servei es dirigeix a persones d’edat a partir dels setanta anys; persones afectades de malaltia crònica de la qual deriva una situació de risc; persones convalescents, i persones amb algun tipus de discapacitat física o sensorial. La priorització en l’assignació del servei s’efectua sobre la base de la valoració de l’estat de necessitat del sol·licitant, documentalment acreditat per l’Ajuntament de la seua localitat, baremant-se el grau de dependència o autonomia del mateix en relació amb les següents capacitats: capacitat de desplaçament a l’interior de l’habitatge, capacitat de relació amb l’entorn immediat i capacitat d’autoprotecció.

Prioritat per a les persones amb menys recursos
“Es contemplen a més circumstàncies com l’edat del sol·licitant, així com la disponibilitat, o no, de familiars o reunits amb capacitat per assumir la seua atenció de forma adequada i continuada. També es valorarà la situació econòmica dels sol·licitants, prioritzant-se en l’assignació del servei, en situacions d’idèntic risc sociosanitari, a aquells que acrediten un menor poder adquisitiu”, ha concretat la diputada.

- Advertisement -
CatalanSpanish