El servei ‘Orienta’ per a persones LGTBI entra en funcionament

Ofereix atenció i assessorament a través de tres oficines situades a València, Castelló i Alacant.

El nou servei especialitzat ‘Orienta’ impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a oferir atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI, entra en funcionament aquest dijous a través de les seues tres oficines situades a València, Castelló i Alacant.

El servei d’assessorament i suport a les persones LGTBI ‘Orienta’ es prestarà tant de manera presencial com per telèfon i correu electrònic, i està dirigit principalment a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, així com els seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat.

Les persones que formen part de ‘Orienta’ seran la cara de l’Administració valenciana “per a donar respostes a les diverses necessitats socials del col·lectiu des de la professionalitat però també des de la proximitat i el coneixement de la problemàtica a la qual s’enfronten”, ha explicat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez.

Ibáñez ha indicat que entre els serveis que s’ofereixen també està: suport legal, orientació laboral i educativa, assessorament a persones migrants LGTBI i atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per LGTBIfobia així com a la violència en parella.

Per a enguany i el pròxim, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà un total d’1.006.809 euros. En tractar-se d’un servei social especialitzat, s’integrarà en la Xarxa Pública Valenciana de serveis socials i d’atenció a la igualtat en la diversitat.

Les ciutadanes i ciutadans que vulguen sol·licitar algun tipus d’informació o assessorament poden dirigir-se a partir del dijous, 1 d’agost, a les oficines ‘Orienta’ que es troben en les tres províncies.

A Alacant, l’oficina està situada en l’avinguda de Jaume II, número 77. A Castelló les instal·lacions estan al carrer Riu Túria, 7. Finalment, l’oficina de València es troba al carrer República Argentina, 22.

ValenciàEspañol