El servei PROP d’atenció a la ciutadania atén més de 12 milions de consultes durant els primers sis mesos de l’any

La via online i la telefònica són, de nou, els mètodes preferits dels valencians i valencianes per a realitzar els seus tràmits i consultes.

El servei PROP d’atenció a la ciutadania de la Generalitat ha atès durant el primer semestre del present any un total de 12.283.174 consultes a través dels seus diversos canals.

Des de l’1 de gener fins el 30 de juny, novament, la via online ha sigut la més escollida per les valencianes i valencians per a realitzar els seus tràmits, amb una xifra de 10.941.324 gestions, seguida per la telefònica amb 1.213.241 trucades, les quals superen les del mateix període de l’any anterior; en tercer lloc figura l’atenció presencial a les oficines PROP, en les quals s’ha prestat servei a 113.125 persones i, per últim, està el Xat 012, des del qual s’ha donat resposta a 15.484 consultes.

Pel que fa al canal web, s’ha tramitat especialment qüestions relacionades amb la convocatòria d’una borsa de treball temporal en l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries vinculada al projecte europeu LIFE; la convocatòria de places d’auxiliar de gestió a l’Administració General; i també l’informe anual de sinistralitat laboral de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat).

Respecte a les telefonades, allò que més han fet servir els usuaris i usuàries ha sigut l’aplicació CAUCE PISCIS per a fer consultes relacionades amb pagaments de la Tresoreria de la Generalitat; l’aplicació TAURO del Servei Valencià d’Ocupació LABORA; així com la demanda de cita prèvia per a les oficines PROP. Cal destacar també amb relació a aquest apartat que s’han rebut telefonades des de l’estranger i que la valoració que han fet les persones a les quals s’ha atès és d’un 8’31 sobre 10 per la informació prestada pels agents i d’un 8’69 sobre 10 per l’atenció rebuda.

De manera presencial les necessitats a les què més resposta es va donar durant el semestre van ser la sol·licitud de certificats electrònics i signatura digital; la sol·licitud d’inscripció en el programa de vacances socials de la Generalitat per a persones majors; i les ajudes al lloguer d’habitatge per al present exercici 2019.

Al xat virtual s’han resolt principalment dubtes com ara aquells que guarden relació amb el formulari de contacte de l’Institut Valencià d’Administració Tributària (IVAT); les gestions per a la constitució d’arrendaments urbans; o també els tràmits per a l’accés a les ajudes al lloguer d’habitatge d’enguany.

ValenciàEspañol