17.9 C
Valencia

“El servei sanitari del Centre Penitenciari de Castelló a punt de col·lapsar-se” de Salvador Granero

- Publicitat -AVL

La secció sindical de CCOO del centre porta més de dos anys advertint a la Secretària General d’IIPP el minvament progressiu de personal sanitari que la presó de Castelló està patint i la seua greu repercussió en l’atenció als interns, en l’augment de càrregues de treball del personal i el que això comporta: augment de la conflictivitat, anormal funcionament de l’establiment, augment de la pressió ja no només sobre el personal sanitari sinó també sobre el personal de vigilància, etc.

Escenari que hui dia, ens presenta una situació desastrosa, d’emergència sanitària, de tal forma que del personal que havia d’haver-hi per al seu normal funcionament i que la RPT del centre recull: 1 cap dels serveis mèdics, 5 facultatius, 7 infermers, 4 auxiliars d’infermeria, 1 farmacèutica i 1 administratiu. Al que caldria sumar les visites periòdiques de psiquiatria, medicina interna, odontologia i òptic.

Ens trobem hui dia amb tal només 1 cap dels serveis mèdics en funcions, 5 infermers i 1 administratiu.

Este conteste també obliga al fet que el metge haja de fer més del doble de les guàrdies localitzades de les quals li correspon, 15 al mes, inclosos 2 caps de setmana, així i tot 30-31 vesprades, més 15 nits, mes dos o tres caps de setmana complets estan coberts només amb personal d’infermeria, amb la sobrecàrrega que això comporta al que cal sumar les limitacions legals. (Infermeria no pot suplir als metges).

Més d’un any també sense psiquiatre ni internista, el 39% dels interns pateix alguna patologia psiquiàtrica.

Les vacants no es reposen, les baixes laborals i vacances no se substitueixen.

És impossible amb aquesta disminució del personal, prestar un mínim servei, fins i tot assumint els infermers, com ja fan, a més del seu treball, el del farmacèutic, part del de les auxiliars i el de l’administratiu quan aquest no està. Però per descomptat als quals no poden suplir en cap de les seues funcions és als facultatius.

Com a sanitaris d’atenció primària, hem de vetlar per la salut dels interns, per la prevenció de la malaltia, assistència sanitària, manteniment i recuperació de la salut, així com realitzar educació sanitària i activitats de promoció de la salut.

La cura amb els mitjans actuals s’està limitant ja a l’assistència a demanda i urgent, i una mica de programada en infermeria.

La no reposició de les vacants per jubilacions (previsibles) i IT de llarga duració comporten a l’excés de càrregues de treball (menys efectius, major demanda sobretot dels interns amb patologies psiquiàtriques i addictives), i converteixen una situació que fa anys era puntual en estructural, afirmació que es pot fer ja amb tota rotunditat (després de més un any de contínua deterioració) i que està suposant un vertader risc psicosocial i de salut per als professionals com a conseqüència de l’estrés, l’ansietat i la pressió assistencial que han de suportar, amb totes les conseqüències que d’això es puguen derivar.

Per tant, des de CC.OO. exigim es done solució com més prompte millor a la greu situació exposada i mentrestant es procedisca a la contractació urgent d’almenys 2 facultatius, 1 infermer per a substituir IT de llarga duració, 2 auxiliars d’infermeria i renovar els acords assistencials de psiquiatria i internista, i així evitar que la situació continue empitjorant i arribem a no poder garantir l’assistència als interns. Perquè el context encara pot empitjorar més aquest estiu, en quedar-se sense cap facultatiu, situació de conseqüències totalment impredictibles, ja que mai s’ha donat, i de la qual l’única responsable serà l’administració penitenciària.

Salvador Granero. Delegado de CCOO CP Castellón I

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià