El servici de socorrisme realitza un simulacre de salvament amb dron a la platja del Port de Sagunt

L'operatiu ha sigut coordinat per membres del servici de salvament i Policia Local de Platges

El servici de socorrisme i salvament marítim de l’Ajuntament de Sagunt ha realitzat amb èxit un simulacre de rescat a la platja del Port de Sagunt amb la finalitat de comprovar l’eficàcia dels protocols d’actuació. El simulacre, organitzat per la delegació de Platges de l’Ajuntament de Sagunt, s’ha efectuat entre l’espigó nord i la posta.

El dispositiu, que ha participat en el simulacre, estava format per policies locals, socorristes, així com el pilot i el tècnic del dron de salvament. Al simulacre ha assistit el delegat de Platges, Roberto Rovira, qui ha declarat que amb eixe simulacre “intentem analitzar el temps de resposta i la coordinació que hi ha entre els diferents efectius com la Policia Local, socorristes i servici sanitari per a millorar eixos temps de reacció i donar un millor servici a la platja a l’hora que es produïsca qualsevol classe d’emergència”. Així mateix, ha afegit que “amb el dron el que s’aconseguix és que el temps de resposta siga molt menor i, en qüestió de segons, es puga atendre qualsevol víctima de la platja, la qual cosa implica que es puguen salvar vides més ràpidament”.

El simulacre ha consistit en el rescat de dos persones. Una vegada han sigut albirats des de la torre de control, ha sigut enviat el dron per a fer la primera tasca de confirmació i llançar un jupetí salvavides. Una vegada rescatats per la moto aquàtica del servici de socorrisme s’ha habilitat una zona de seguretat que ha permés que la moto els traslladara fins a la vora.

Cal destacar que durant l’estiu es realitzen entre 2 i 4 exercicis de simulacre per a millorar els temps de rescat.

" "
CatalanSpanish