11.3 C
Valencia

El Síndic demana que l’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital de Vinaròs arribe a tota la comarca

Cholbi tramita la queixa d'una pacient terminal de 87 anys, amb cures pal·liatives, que no va poder ser atesa per la UHD per residir en Alcossebre.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El síndic de greuges de la Comunitat Valenciana, José Cholbi, ha recomanat a la Conselleria de Sanitat que realitze un esforç organitzatiu i pressupostari perquè el Departament de Salut de Vinaròs puga garantir la igualtat en l’accés als serveis i prestacions sanitàries, especialment en el cas dels pacients que precisen de les Unitats d’Hospitalització Domiciliària (UHD).

Així respon el Síndic a la queixa presentada per una veïna de Alcossebre que va denunciar que la seua mare, amb una malaltia terminal i amb cures pal·liatives, no puc ser atesa per la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital Comarcal de Vinaròs per residir en Alcossebre, un municipi que quedava fora de l’àmbit d’actuació d’aquesta unitat.

Després de sol·licitar-li informació sobre aquesta qüestió, la Conselleria de Sanitat va informar el Síndic que, efectivament, Alcossebre no es trobava en l’àmbit geogràfic de la UHD de l’Hospital de Vinaròs a causa del temps de desplaçament que s’empraria a donar servei. Així mateix, la Conselleria entenia que l’atenció domiciliària a aquesta població estava garantida a través dels equips d’atenció primària que, al seu torn, disposava del “suport de la UHD per a la valoració i control de símptomes en cas de les cures a pacients pal·liatius”.

No obstant això, els arguments esgrimits per l’administració sanitària no han acabat de satisfer al Síndic de Greuges, qui ha recordat a la Conselleria que l’actual llei de salut de la Comunitat Valenciana estableix que el sistema valencià de salut ha de proporcionar una assistència sanitària de qualitat que garantisca en tot moment el principi d’igualtat efectiva en l’accés als serveis i a les actuacions sanitàries.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,291FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Torrent enforteix el seu compromís per a erradicar la violència contra les dones

L'objectiu de la mateixa és conscienciar, visibilitzar i previndre a la ciutadania del municipi amb una sèrie d'actes i activitats significatives.

Bétera consciència i sensibilitza sobre la violència de gènere

S'hi ha creat una guia per a dones víctimes de violència de gènere que té com a finalitat augmentar i millorar els mecanismes d'atenció de dones en situacions de violència.

62 xiquets i xiquetes de l’Eliana planten el seu arbre en el Bosc de la Benvinguda

Després d'esta quarta edició la iniciativa suma un total de 270 exemplars d'oms en procés de recuperació.

L’aeroport de Castelló dona per extingit l’incendi declarat en una aeronau destinada a desmantellament

En el sinistre no s'han registrat danys personals i els materials es limiten a l'aeronau afectada pel foc.

Sanitat declara 53 morts des del dissabte per coronavirus

En estos moments hi ha 15.383 casos actius.
- Advertisement -

: Valencià