11.6 C
Valencia

El Síndic investiga a Sanitat per les dificultats per a accedir a l’Atenció Primària

El Síndic de Comptes ha obert una investigació d'ofici davant les dificultats d'accés a l'assistència en els centres d'atenció primària.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Síndic de Comptes ha obert una investigació d’ofici davant les dificultats d’accés a l’assistència en els centres d’atenció primària i les queixes rebudes perquè els consultoris d’algunes localitats no han tornat a obrir després de finalitzar l’estat d’alarma.

Actualment, l’Atenció Primària està portant una important càrrega en la gestió de la pandèmia, ja que és on estan arribant els casos sospitosos de Covid-19, la majoria de caràcter lleu.

Cal assenyalar que, segons indiquen els mitjans de comunicació, en esta etapa de l’evolució de la pandèmia, el perfil del pacient contagiat és “jove i asimptomàtic” pel que no ingressen i generen menys pressió assistencial hospitalària.

Sense perjudici de l’anterior, l’Atenció Primària també atén la població en general, i a les persones majors especialment, d’altres patologies diferents a la Covid-19. Referent a això, resulta molt preocupant la situació dels majors que, en la majoria dels casos, tenen necessitats d’atenció primària que no poden quedar desateses. Referent a això, el Síndic destaca les dificultats que suposa per a este col·lectiu haver de sol·licitar cita telemàtica o telefònica, quan sovint els telèfons estan col·lapsats.

- Publicitat -

Per tot això, la institució sol·licita a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública que informe dels Plans o protocols de reorganització assistencial en Atenció Primària davant la crisi sanitària de la Covid 19, així com de les mesures adoptades en els centres d’atenció primària (d’ara en avant CAP): horaris d’atenció, sistemes de triatge previs d’entrada, circuits diferenciats d’accés de pacients sospitosos, sales diferenciades, maneig de residus, mesures de neteja i desinfecció.

Així mateix, el Síndic també demana informació a Sanitat sobre les mesures o accions amb relació a la implementació, millora, accessibilitat i eficàcia dels recursos tecnològics dels CAP (consultes telemàtiques i d’atenció telefònica). En este punt, interessa conéixer si s’han tingut en compte les dificultats de les persones majors per a accedir als nous recursos tecnològics.

- Publicitat -

D’altra banda, també pregunta per les mesures relacionades amb la protecció del personal que presta serveis en els CAP i en atenció domiciliària (EPIS i material de protecció adequats i suficients tant en el centre sanitari com per als desplaçaments a domicilis). D’igual manera, el Síndic vol saber si es produirà reforç de plantilles i com es duu a terme el pla de substitucions durant el període vacacional.

Un altre assumpte que forma part de la investigació del Síndic és la integració de les residències sociosanitàries en els Centres d’Atenció Primària i el nombre de professionals que treballen en la detecció precoç i el seguiment dels casos de Covid-19 (rastrejadors).

Finalment, el Síndic interpel·la a Sanitat sobre, si una vegada finalitzat l’estat d’alarma, s’ha procedit a l’obertura de tots els Centres d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana i en cas negatiu conéixer els motius.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,313FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València subvenciona amb 40.000 € l’exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del franquisme del cementeri de Gandia

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el diputat provincial de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, signen un conveni per a la realització del projecte, que té dues fases; els treballs de localització i exhumació de les restes, que podrien començar la setmana pròxima; i la post excavació i identificació.

El bombers intervenen en despreniments d’habitatges per les pluges a Borriana i Nules

Les intenses pluges estan causant les primeres conseqüències a la província.

La Diputació de Castelló elevarà a 168 milions d’euros el pressupost per a 2021

Els comptes econòmics per a l'any que ve, que suposen un augment de 20 milions respecte a les de 2020, contemplen dos plans Reactivem Castelló d'ajudes als ajuntaments que sumaran un total de 10 milions euros.

El ple de Benicàssim inicia la resolució del PAI Benicasim Golf

La tramitació s'ha iniciat a sol·licitud de l'urbanitzador.

‘Este nadal creem xarxa’, el substitut solidari als dinars de Nadal a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Consell Assessor de Comerç, i FACOSA han agafat el guant d'esta iniciativa que va partir d'un treballador del comité d'empresa d'AGC i d'UGT i a la qual s'han unit altres entitats.
- Advertisement -

: Valencià