domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El somni del Amics es convirteix en malson davant el Palma Air Europa

El Amics Castelló va despertar del somni que estava vivint en les últimes jornades d’una plomada amb la seua dura i contundent derrota davant un dels favorits a l’ascens a ACB com és el Palma Air Europa. Potser l’error dels de la Plana va ser aquest, somiar a l’excés, creure’s més del que realment és i eixir a disputar el xoc amb menys agressivitat i ímpetu que altres vegades, la qual cosa és realment el seu segell d’identitat.

El partit va començar amb els locals sense veure cèrcol amb facilitat i sense la millor actitud que se li recorda, mentre que els mallorquins tenien en el seu estel Guillén com a principal basa ofensiva, ja que ell a soles va ficar els 7 primers punts del seu equip. Així doncs, va sonar prompte l’alarma després d’un triple de Uriz que va posar l’1-10 en el marcador en poc més de 4 minuts, amb ho va caure un temps mort de Toni Tingues. Després d’aquesta pausa, els de La Plana van seguir fallant i l’alarma ja no podia ser més roja amb el 3-21 que es va veure en el lluminós. El tècnic castellonenc va començar a moure la banqueta. Van entrar tres recanvis de colp i es va canviar a defensa en zona.

La ferida en el Amics era profunda, de les quals fan mal. Era una tortura, ja que va quedar més controlat el joc interior balear, però sabien respondre amb encert en els triples, gràcies especialment a Sabonis i Durán. El combinat amfitrió va superar la seua sequera anotadora, però és que el seu rival era una autèntica piconadora i el seu avantatge fins i tot creixia (11-34, min. 14). Després d’aquest moment de “xoc”, el conjunt local va apostar per una major velocitat en el joc amb transicions més ràpides, alguna cosa amb el que va semblar trobar-se més còmode i amb més opcions per a encistellar. Però ni així; va ser un miratge. Van tornar els errors a l’hora de definir, just ho contrarie que el Palma Air Europa. D’aquesta manera, la cosa pintava realment malament al descans (25-48), sent potser Garrett i Cabot els únics que es podien salvar en el Amics Castelló.

La bronca de Toni Tingues en el descans va fer efecte perquè els seus deixebles van eixir de gom a gom en la represa. El canvi va ser radical, semblava un altre equip i açò va provocar un fulgurant parcial de 8-0 en dos minuts i mitjà. Els balears van demanar temps mort per a intentar frenar a un adversari que anava a mossegar. El públic va començar a rugir perquè ja reconeixia al Amics guerrer i lluitador que tantes alegries li ha donat i que a més era precís cara al cèrcol, sobretot un espectacular Manu Rodríguez.

L’avantatge en el marcador ja no era tan abismal i es va instaurar entorn dels 10 punts, però uns errors garrafals de la parella de col·legiats no van permetre que els de La Plana pogueren amenaçar més al seu rival, amb el que els mallorquins van respirar una mica en estirar una mica la seua renda al final de la tercera cambra (53-69).

Per desgràcia, les escasses esperances de victòria que li quedaven al Amics Castelló es van liquidar en l’inici de l’última cambra. La qualitat del combinat balear va eixir a relluir una vegada més i amb una nova fase de desencert local el xoc va quedar vist per a sentència a diversos minuts del final (59-81, min. 34). A partir d’ací, un mer tràmit. L’única cosa destacable va ser l’entrada en pista dels canterans Josevi Porcar, Unai Lacalle i Joel Sabat.

AMICS CASTELLÓ 71 PALMA AIR EUROPA 94 AMICS CASTELLÓ: Blair (5), Bortolussi (2), Faner (8), Rodríguez (17), Hidalgo –cinc inicial–; Cabot (9), Fernández, García (8), Garrett (17), Lacalle, Porcar (3) i Sabaté (2). 14 faltes. Sense eliminats.
PALMA AIR EUROPA: Feliu (7), Lucas (4), Uriz (16), Méndez (3), Guillén (22) –cinc inicial–; Durán (14), Poyatos (5), Alvarado (5) i Sabonis (18). 17 faltes. Sense eliminats.
ÀRBITRES: Arnau Padros i Susana Gómez.
PARCIALS: 1-10, 5-24, 16-37, 25-48 (descans); 41-52, 53-69, 59-81 i 71-94 (final de la trobada).
INCIDÈNCIES: Al voltant de 1800 espectadors en les graderies del pavelló Ciutat de Castelló.

Últimas noticias

Contenido relacionado