miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El soterrament per Pilar Garrido tindrà lloc esta vesprada a l’església de Massalavés

El soterrament per la valenciana Pilar Garrido, les restes mortals de la qual van ser trobats al nord-oest de Mèxic el passat estiu, se celebrarà a les cinc d’aquesta vesprada a l’església de San Miguel Arcángel de Massalavés (València).
Les restes de Pilar Garrido es troben en el tanatori d’Alberic, municipi veí a Massalavés, fins que aquesta vesprada es traslladen a la parròquia de San Miguel Arcángel, segons han informat fonts municipals.
Dimarts passat organismes espanyols van confirmar que les restes mortals trobades el passat estiu al nord-oest de Mèxic pertanyen a la valenciana Pilar Garrido.
El passat 26 de juliol les autoritats mexicanes van trobar unes restes òssies en un paratge proper al lloc on setmanes abans havia desaparegut Garrido, en la carretera entre Ciutat Victòria i el balneari de la Pesca, al nord-oest del país, i les proves d’ADN van demostrar setmanes després que eren els de la valenciana, encara que la família va encarregar un segon anàlisi a Espanya.
El seu marit, Jorge Fernández, roman detingut provisionalment en Mèxic des de llavors davant els “indicis suficients” que el consideren probable responsable de l’homicidi i, segons els forenses mexicans, Garrido va morir “a conseqüència d’asfíxia mecànica en la seua modalitat d’estrangulament” i presentava lesions en nas, crani i coll.
És “una notícia molt dura que la veritat nosaltres no esperàvem, sempre ens vam mantenir amb l’esperança que no fos ella, que poguérem tornar a abraçar-la i a besar-la, i arribar a passar aquest malson, explicar-ho com una anècdota o una experiència que superar”, explica la seua germana Raquel en un vídeo en una xarxa social dimarts passat.
Raquel Garrido demanava que s’encengués una vela blanca per la seua germana, per manar-li així “la llum que no va tenir en la seua mort”, i va assegurar que es queden amb la seua imatge d’una dona “lluitadora” i “valenta”, mentre que compten amb el seu fill, que els va a donar “força per tirar endavant”.
“La veritat té un camí, i tard o d’hora anem a arribar fins a ella”, concloïa Raquel Garrido en aquest vídeo, qui assegura que arribaran “fins al final” per la seua germana.EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado