El Spain Classic Raid aterrarà en el port d’Alacant el 23 i 24 d’octubre

La cinquena edició d'aquesta prova de vuit dies i 2500 quilòmetres que arrancarà a Barcelona, passant per ciutats alacantines com Villena, Saix, Elda, Sant Vicent del Raspeig, el Fondó dels Frares, Elx, Monòver i Novelda, per finalitzar a Madrid

342

El Spain Classic Raid començarà en el seu cinqué any el 19 d’octubre a Barcelona finalitzant aquesta aventura el 27 d’octubre a Madrid. Alacant podrà gaudir d’aquests cotxes clàssics els dies 23 i 24 on tindran la meta d’arribada en el Museu Volvo Ocean Race. El Spain Classic Raid és una prova de regularitat que va sorgir de la mà del director de l’Escuderia Etcètera, David Herranz, inscrivint-se fins a 150 participants.

Spain Classic Raid Actualitat Valenciana
Spain Classic Raid

L’objectiu d’aquesta prova és superar tots els punts de control obligatoris. Els requisits per participar són que els vehicles tinguen més de 25 anys d’antiguitat i que puguen circular per carretera. Els organitzadors exigeixen també un mínim d’equipament entre els quals consten: extintors, martell de seguretat, triangles, armilles o faldilles en els passos de roda posterior. Els vehicles hauran de rodar a les velocitats marcades per les característiques del mateix i hi haurà un primer, segon, tercer premi i premis especials en funció de l’antiguitat i estat del cotxe. En cada etapa hauran verificacions tècniques fins a completar el recorregut de 2.500 quilòmetres.

Spain Classic Raid Actualitat Valenciana
Spain Classic Raid

L’inici d’aquesta prova de vuit dies serà el divendres 19 d’octubre a les cinc de la vesprada en la Fira de Barcelona, en Montjuïc, en el que s’ha cridat com a sortida protocol·lària. A la Ciutat Comtal tindrà lloc la presentació dels equips i vehicles que conduiran, coincidint aquest esdeveniment amb la fira del saló de vehicles clàssics Acte Retro. El dissabte 20 d’octubre arrancarà l’etapa en Naturlandia d’Andorra finalitzant aquesta primera etapa a la plaça de Navarra d’Osca. El diumenge 21 d’octubre sortiran d’Osca fins a arribar a Sòria passant per llocs emblemàtics com el Castell de Loare, els Mallos de Riglos o el desert de les Bardenas Reals. El dilluns 22 d’octubre l’itinerari serà des de Sòria fins a Conca travessant ciutats com Medinaceli i Priego, vorejant zones del riu Tajo. En el circuit d’Alcolea de la Pineda està previst que hi haja una prova especial abans d’acabar a la ciutat emblemàtica de les Cases Penjades. Els 380 quilòmetres que separen Conca d’Alacant serà la següent etapa del dimarts 23 d’octubre on els participants es creuaren tota La Manxa i transitaran per ciutats alacantines com Villena, Sax, Elda, Sant Vicent del Raspeig, el Fondó dels Frares, Elx, Monòver i Novelda fins a arribar al Mediterrani. El port alacantí donarà el tret de sortida el dimecres 24 d’octubre per arribar a Almeria creuant tota la regió murciana. El dijous 25 d’octubre sortiran d’Almeria fins a la Serra de Cazorla i el divendres 26 d’octubre amb sortida a Cazorla, seran reagrupats tots els participants que queden a la ciutat jienense de Bailén amb la finalitat d’arribar a Ciudad Real. Finalment, finalitzant aquesta aventura de vehicles antics, el dissabte 27 d’octubre els participants sortiran des de la Porta de Toledo de Ciudad Real amb 230 quilòmetres per davant fins a acabar a Madrid, en el Palau Real, passant pel circuit d’Autocròs de Consuegra. Una vegada a Madrid, s’entregaran els trofeus d’esta cinquena edició del Spain Classic Raid, en una aventura on els organitzadors garanteixen sorpreses.

Spain Classic Raid Actualitat Valenciana
Spain Classic Raid