El temporal arriba a la Comunitat Valenciana, amb tempestats i forts vents

"Torna l'hivern", ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Comunidad Valenciana.Valencia.20/03/2015.Temporal de lluvia y viento en Valencia.Fotografía de Jesús Signes .
Publicitat

La borrasca que afecta la península arriba a partir de hui dilluns a la Comunitat Valenciana i deixarà al llarg de la setmana vents de fins el 100 quilòmetres per hora, fortes pluges acompanyades de tempestat i un descens de temperatures. “Torna l’hivern”, ha advertit l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Des del dilluns i fins al dimecres, Aemet activa els avisos grocs per precipitacions que poden arribar als 60 litres en 12 hores, en el sud de la província de València i el litoral nord d’Alacant, que s’estendran al litoral sud d’aquesta província el dimarts. També romanen actius avisos grocs per fenòmens costaners en tota la Comunitat.

PublicitatRovira  

Segons ha detallat el 112, s’espera que l’episodi de temporal comence el dilluns en el sud-est peninsular i origine arruixades i tempestats localment fortes i persistents, especialment en les zones properes a la costa.

Així, aquest dilluns, les precipitacions seran persistents sobretot en el sud de València i litoral nord d’Alacant, i ocasionalment podran ser fortes i anar acompanyades de tempestat. A Castelló no es descarten les precipitacions amb caràcter feble, més probables en el sud, ha informat Aemet. A més, les temperatures màximes baixaran sobretot a València i nord d’Alacant, on el descens serà “localment notable”.

Durant el dimarts i dimecres, el temporal s’estendrà cap al nord de l’àrea mediterrània. El dimarts, la cota de neu pot baixar fins als 800/1000 metres en zones interiors del vessant mediterrani i es produiran ratxes de vent de fins el 100 quilòmetres per hora en el litoral, detalla el 112. El temporal començarà a remetre al llarg del dijous.

PublicitatJuega Limpio Orihuela